USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Болгарії тисячі людей під час протестів вимагали відставки уряду

4 Жовтня 2020 12:10
У Болгарії в суботу тисячі людей вийшли на чергову акцію протесту з вимогою відставки уряду, очолюваного прем’єром Бойко Борисовим.

Про це пише DW, передає УНН.

У столиці країни Софії демонстранти пройшли центральними вулицями, вигукуючи гасла – «Іди у відставку!» і «Мафія».

Зазначається, що антиурядові протести проходять в Болгарії регулярно протягом останніх трьох місяців. На думку супротивників глави уряду країни, Бойко Борисов причетний до корупційних злочинів і тісно пов’язаний з олігархами. Протестувальники вимагають його негайної відставки і проведення дострокових чесних виборів.

Бойко Борисов перебуває при владі в Болгарії протягом майже 10 років і відмовляється йти в дострокову відставку. Термін його повноважень на посаді глави уряду закінчується в березні 2021 року.

Ще однією вимогою пікетувальників є відставка генерального прокурора Болгарії Івана Гешева, якого вони також вважають залученим в корупційні та інші протизаконні схеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus