USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Бразилії заявили про новий штам COVID-19

26 Травня 2021 08:15
Бразильські вчені з університету Сан Паулу заявили, що виявили раніше невідомий штам коронавірусної інфекції.

Новий тип COVID-19 отримав назву Р.4 і був вперше виявлений у штаті Сан-Паулу, місто Мокока. Незабаром хвороба поширилася в місті Порту-Феррейра, повідомляє Обозреватель з посиланням на Globo.

Вчені з’ясували, що Р.4 має спільне походження з бразильськими штамами Р.1 і Р.2 і поширеним на Філіппінах Р.3. Всі вони належать до лінії B.1.1.28.

«Він поширюється в середовищі, де переважає P.1 і британський варіант, але нас дуже турбує його швидке поширення», – заявили вірусологи.

Відзначається, що новий штам уже виявлено в дев’яти муніципалітетах Сан Паулу. Однак у експертів поки немає достатніх підтверджень того, що P.4 є більш смертоносним. Водночас у травні в Порту-Феррейра зареєстровано найбільшу кількість COVID-смертей порівняно з попередніми місяцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus