USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Данії відмовилися від вакцини Johnson and Johnson

3 Травня 2021 23:29
Управління з питань охорони здоров’я Данії виключило вакцину виробництва американської компанії Johnson & Johnson з кампанії з вакцинації.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Новое время.

Рішення ухвалили на основі оцінки данських фахівців і даних міжнародних експертів. Згідно з висновками Європейського агентства лікарських засобів (EMA), після вакцинації препаратом в дуже рідкісних випадках можливе утворення тромбів.

В управлінні заявили, що ризик тромбозу після щеплення більший за переваги вакцини, хоча в EMA рекомендували продовжити використання препарату. У Данії не виключають, що пізніше можуть відновити широке застосування вакцини.

За даними газети Ekstra Bladet, управління пропонує дозволити використання цієї вакцини данцям, які готові добровільно зробити щеплення Johnson & Johnson. Це також стосується препарату виробництва компанії AstraZeneca, вакцинацію яким в Данії припинили в середині квітня.

13 квітня Johnson & Johnson відклала застосування своєї вакцини проти коронавірусу в Європі через повідомлення про виникнення тромбів після вакцинації. 20 квітня експерти Європейського агентства з лікарських засобів під час дослідження виявили, що між вакциною Johnson & Johnson і утворенням тромбів існує зв’язок — це один із дуже рідкісних можливих побічних ефектів препарату.

Як ми писали, у США два центри вакцинації тимчасово закрили через те, що кілька десятків жителів країни відчули несприятливі наслідки після щеплення проти COVID-19 вакциною Johnson & Johnson.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Эх Показати IP 3 Травня 2021 23:54
А нам бы за счастье...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus