USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У ДНЗ № 19 «Кобзарик» – капремонт системи опалення

9 Червня 2018 11:14
В одному з найбільших закладів дошкільної освіти Луцька № 19 вирішують проблему, яка роками створювала дискомфорт дітям і педагогам – повністю замінюють систему опалення. Усі роботи мають намір виконати до кінця липня.

Хід виконання робіт проінспектували радник Луцького міського голови Ігор Поліщук та начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко 8 червня.

Про проблему розповіла директор закладу дошкільної освіти № 19 «Кобзарик» Світлана Валько.

«У цьому садочку я працюю вже четвертий рік, і в нас постійно були проблеми з тим, що не всі групи взимку отоплювалися належно. Ми взялися за змістосне вирішення цього питання, приходило до нас чимало інженерів, вивчали ситуацію, аналізували й дійшли до висновку, що потрібно міняти всю систему опалення.

Завдяки підтримці міської ради нам виділили кошти на проектно-кошторисну документацію та на самі роботи, вартість яких 700 тисяч гривень. Майстри вже викинули всю стару систему опалення та встановлюють нову. У 10 групах заміну вже провели та в 5 службових приміщеннях. Робитимемо заміну й в харчоблоці. Десь половину робіт вже виконали. Зауважу, що батареї ми ставимо не пластмасові, а хороші – залізні. Майстри кажуть, що за наступний місяць завершать роботи», - говорить Світлана Валько.


Із цього приводу радник Луцького міського голови Ігор Поліщук наголошує, що вкрай важливо вирішувати проблеми, які роками не вирішувалися, адже тут йдеться про дітей, і тому це першочергові завдання.

«Ми бачимо, що тут багато років неналежно працювало опалення, а приміщення обігрівали, як могли: використовували калорифери, конвектори, що було додатковим навантаженням на мережу та фінансово затратним. Тепер у 14 групах та 10 службових приміщеннях буде нова система опалення, діткам буде тепло та комфортно взимку. Зараз літній період і ми намагаємося по максимуму виконати всі необхідні роботи, аби з початком нового навчального року школярі та дошкільнята могли комфортно себе почувати та вчитися. Роблячи зараз ставку на дітей – ми вкладаємо у наше майбутнє», - наголосив Ігор Поліщук.

Щодо черг у «Кобзарику», Світлана Валько каже, що сюди хочуть потрапити 713 дітей.

«Проектна потужність садочка – 330 дітей. Тому, при всьому нашому бажанні, ми не маємо змоги взяти 713 дітей. Втім, ми з розумінням ставимося до ситуації та протягуємо руку допомоги батькам. Тому в нас усі групи зараз переповнені, і хоча на педагогів лягає додаткове навантаження, однак ми справляємося», - каже пані Світлана.

Під час інспектування ремонтних робіт відвідали й ЗДО № 17 «Жайворонок». Тут здійснюють капітальний ремонт кількох приміщень, на базі яких мають намір створити додаткову дитячу групу.

Ще одним об’єктом, який проінспектували, був приміський дитячий табір «Ровесник». На його підготовку виділили близько 2,7 млн грн. Зокрема, збудували новий санвузол з душовими, відремонтували дах в одному корпусі, закупили нові меблі та знищили комарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
valdis peish Показати IP 9 Червня 2018 12:58
завідуюча садком Світлана молодець багато зробила для цього закладу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus