USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Домановому блокуватимуть не лише в’їзд вантажівок, а й товари з РФ

15 Лютого 2016 18:00
Паралельно із постанову Кабінету Міністрів про призупинення транзитних переміщень великогабаритних вантажних автомобілів Російської Федерації територією України, волинські активісти блокуватимуть усі автомобілі, які ввозять на територію України російські товари, незалежно від номерних знаків - чи вони російські, чи ні.

Про це повідомляє кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини Вікторія Семенюк.
Зі слів заступника голови ГО «Автомайдан України» Сергія Кушніра, активісти блокуватимуть проїзд на території України усі, без винятку, вантажні автомобілі, що перевозять товари з РФ.

«Це буде відбуватися незалежно від того, чи вантаж везтимуть транзитом через територію України, чи з метою реалізації. Окрім цього, ми не братимемо до уваги те, якими будуть номерні знаки автівки – російськими, українськими, білоруськими чи іншими. Усі рівні, винятків не робитимемо ні для кого», - зауважив автомайданівець.
Активісти заявляють, що сьогодні товарів з РФ не блокуватимуть, дадуть Кабміну час прийняти відповідну постанову. Хотілося б, щоб це було на офіційному рівні, - кажуть активісти. Однак, схоже, незалежно від реакції Кабміну відзавтра блокуватимуть ввезення російських товарів.

Варто зауважити, що якщо із початку дії безстрокової акції великогобаритні вантажівки із російськими номерними знаками не пропускали як на території України, так і не випускали у протилежному напрямку – в сторону Білорусі, то орієнтовно від 16 години 14 лютого українську сторону покинули всі вантажівки.

Так, близько 22 години 13 лютого з української території виїхала перша фура у зворотньому напрямку. Однак, близько 20 інших вантажівок залишались на попередньому місці стоянки – перед блокпостом, створеним активістами раніше.
Утім, з 14 лютого, активісти попереджували усіх учасників великогабаритних автомобілів про те, що, починаючи із 18 години сьогоднішнього дня не пропускатимуть не лише транспортні засоби із номерними знаками Російської Федерації, а й жодного вантажу, у накладній якого буде зазначено, що його переправляють із Росії.
Нагадаємо, 13 лютого 2015 року голова Волинської ОДА Володимир Гунчик дав вказівку зняти блокпости активістів, мовляв, функцію перевірки та затримання транспортних засобів можуть виконувати прикордонники та митникам. Ймовірно, у зв’язку із цим цього ж дня на місце події прибув виконувач обов’язків очільника Волинської національної поліції Петро Шпига, який намагався переконати активістів дослухатися до розпорядження губернатора. Разом із тим він звернувся до учасників блокади із проханням розблокувати виїзд російських вантажівок із території України.

Варто додати, що у блокаді російських вантажів беруть участь 10 українських регіонів - Волинська, Рівненська, Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Житомирська, Чернівецька, Вінницька, Сумська та Чернігівська. А відсьогодні до активістів долучились й Київська та Харківська області.

Зі слів активіста ГО «Автомайдан України» Петра Лисиці, за станом на 15 годину 15 лютого на місце події прибули працівники ОБСЄ.


«Дивились, чи є у нас зброя, чи ні. Вони ставляться до того, що ми робимо із повним розумінням», - додав автомайданцівець.

Окрім цього, блокаду російських товарів на митниці цілком підтримують й пересічні громадяни. Аби висловити власне розуміння ситуації та її схвалення, вони приносять печиво цукерки та інші гостинці.

До слова, 27 січня 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект, який визнала Росію країною-агресором, а самопроголошені «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Серж Показати IP 15 Лютого 2016 21:12
Якщоб уряд був інший. Будували б зараз кораблі, ракети, літаки. Не було б підвищення цін, долара. Зростала б зарплата. Не було б війни. Сиділи б в теплі ситі задоволені. Може дійсно мета і завдання нинішнього уряду просто посварити Україну з Росією.
Лис Показати IP 15 Лютого 2016 22:33
А кого хлопака на останньому фото закопує? Непокірного москаля?)
СЛОВ'ЯНИ Показати IP 15 Лютого 2016 23:39
Безпорядок . . . .Бандюки . . . . Головорізи . . . Продали себе за доляри . . .
настало Показати IP 16 Лютого 2016 06:32
треба вже нафтогаз , то луцьктепло блокувати, бо вони г.ди також користуються продуктом з росії. А на кордоні з рашею вітряки поставити, щоб звідти повітря до нас ненадходило і заодно нам користь.
1 Показати IP 16 Лютого 2016 06:32
Це не активісти це повні ди*іди.
Беларус Показати IP 16 Лютого 2016 08:50
Если уж война с агрессором, то все Украинцы которые находятся на заработках в Раше должны вернуться домой.
любопитний фінансист Показати IP 16 Лютого 2016 09:46
стояти в лісі руки в кишені- це значно краще чим вкалувати на заводі німецькому або на будівництві, голодні вони там не стоять, питання- хто це фінансує,
2 Показати IP 16 Лютого 2016 11:14
Ледарі.Чому в робочий час вештаєтесь по дорозі?Хто дав право вам ходити в комуфляжі?Ніхто із вас в армії не служив.Прапорами махаєте,їхати воювати на Донбас не хочете."Псевдогерої с**ні,де працюєте,де гроші берете?
спостерігач до 2 Показати IP 16 Лютого 2016 12:42
гроші напряму повітряним шляхом від Обами.....
Лучанка Показати IP 16 Лютого 2016 14:15
Хтось ще вірить, що ці "активісти" та "патріоти" хоч коли-небудь стануть до станка, чи підуть працювати на будівництві? Сором на увесь світ, та й годі. Тут до патріотизму, як від Землі до Сатурну пішим ходом...
Активіст руху Іскра до Лучанка Показати IP 16 Лютого 2016 23:46
Сором на увесь світ, це коли Польща заборонила в'їзд рос. фур на її територію офіційно, а Україна ні, в той момент, коли її території знаходяться під окупацією, а ще більший сором, коли знаходиться мраз**а, яка не підтримує дані акції!!! Як казав Петлюра "Не так страшні російськи клопи, як українські гниди!"
анонім11 Показати IP 17 Лютого 2016 09:51
активісти збивають бабло з кожного автомобіля з не укр.номерами
Нормальний Показати IP 18 Лютого 2016 16:00
Звідкі така інформація хто і що кришує і чім хто займаєця?? Ви факти показуйте фото відео докази! об*ирати і я вмію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus