USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«У галузі – повний бардак», – волинський пасічник

24 Липня 2018 17:23
До 1 жовтня пасічники мають привести у відповідність до нововведень законодавства свої господарства.

Про це йшлося під час позачергового засідання регіональної комісії Волинської ОДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 24 липня.

Керівник управління агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко пригадав, що через масові випадки загибелі бджіл у зв’язку з обробленням угідь засобами захисту рослин при облдержадміністрації було створено відповідну робочу групу, яка здійснювала виїзні засідання.

Юрій Горбенко розповів, що навіть після виплати компенсацій пасічникам був випадок, коли внаслідок проведення робіт одним із господарем сталася повторна втрата бджіл.

«На наступний день пасічнику компенсували втрати», – зазначив Юрій Горбенко й додав, що головне – досягнення порозуміння між господарями та пасічниками.

Він поділився, що через випадки загибелі бджіл у цілому в Україні передбачено низку профілактичних заходів із дотримання основних норм, які передбачають впровадження нововведень пасічниками до 1 жовтня цього року.

«У цій галузі – бардак повний. Без допомоги держави ми не впораємося», – наголосив, своєю чергою, віце-президент Спілки пасічників України Володимир Дмитрук.

Він зауважив, що, попри те, що Україна займає першість за імпортом меду, стан пасічної галузі в державі близький до загибелі.

Нагадаємо, на Волині пасічники втратили близько 400 сімей бджіл внаслідок оприскування полів отрутохімікатами поблизу сіл Літин та Новий Двір Турійського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus