USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У якому випадку діти з районів отримають пільги у садочках Луцька

17 Квітня 2019 18:00
Пільгу у розмірі 40% від загальної плати за харчування у дошкільних освітніх закладах Луцька отримають діти із району, батьки яких працюють і платять податки до міської казни.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 17 квітня.

Так, відсьогодні, пільгу при оплаті за харчування у закладах дошкільної освіти в розмірі 40 % від денної вартості отримали батьки дітей, місце проживання яких зареєстроване або незареєстроване в Луцьку за умови, якщо батьки дитини або один із них працюють в установах, організаціях і підприємствах незалежно від форми власності та сплачують в бюджет міста Луцька податок з доходів фізичних осіб або єдиний податок.

Ці ж пільги надали й дітям фізичних осіб-підприємців, або ж їх найманих працівників, та дітям осіб, які займаються незалежною професійною діяльністю. Умова одна – платити податки до міського бюджету.

Окрім цього, такі пільги матимуть діти учасників бойових дій з числа учасників АТО/ООС; діти батьків, які працюють чи служать у військових формуваннях; діти осіб, які мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Варто наголосити, що вищезазначені обставини вступають в дію після обов’язкового підтвердження шляхом надання до закладу дошкільної освіти довідки з місця роботи (служби) чи податкового органу або відповідного посвідчення, або копії документу, що підтверджує місце реєстрації.

Також члени виконавчого комітету Луцької міської ради ухвалили проект рішення, згідно із яким в оздоровчий період, що триватиме з 3 червня по 30 серпня 2019 року витрати на харчування дітей збільшать на 10 %.

Як йдеться в проекті рішення, такі зміни необхідні для придбання свіжих овочів та фруктів з метою забезпечення збалансованого харчування вихованців дитячих садочків міста.

Окрім цього, як і раніше, затвердили розмір пільги для дітей, яких виховують у багатодітних сім’ях. Так, члени виконавчого комітету проголосували «за» те, аби зменшити на 50 % розмір плати за харчування дітей для батьків, у сім’ях яких є троє і більше дітей.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що безкоштовне харчування у закладах дошкільної освіти отримуватимуть певні категорій дітей лучан. Також на сайті йшлося про те, що у Луцьку встановили плату за харчування однієї дитини в день у закладах дошкільної освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus