USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Кабміні обіцяють карати голів ОДА за недоплату медикам

9 Жовтня 2020 16:27
Кабмін ініціює звільнення в регіонах через затримку доплат медикам, які працюють з COVID-19.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді з керівництвом областей і РНБО, повідомляє Урядовий портал.

Доплати за вересень ще не отримали лікарі в 160 лікарнях.

«Попрошу міністра охорони здоров’я надати інформацію, на підставі неї уряд робитиме подання в Офіс президента для притягнення до дисциплінарної відповідальності відповідних голів ОДА.

Крім того, буде ініційовано звільнення відповідних керівників Департаментів охорони здоров’я.

Читати ще: «Якби не карантин, був би медичний Майдан». Чому в розпал епідемії лікарям урізують зарплати і погрожують звільненням

«Лікарі чекали грошей, при тому, що вони були виділені. НСЗУ підписувала контракти цілодобово і без вихідних. Якщо люди на місцях не хочуть працювати, будемо вдаватися до жорстких заходів», – сказав прем’єр.

Нагадаємо, раніше сотні медиків звернулися за COVID-виплатами. Якщо медичний працівник внаслідок COVID-19 отримав інвалідність, він отримує страховку з інвалідності, якщо помер, то виплати отримує сім’я.

Раніше народний депутат від Луцька, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця під час телемосту на телеканалах «Аверс» та «Рівне-1» заявив, що чинний міністр охорони здоров’я не просто повинен піти з посади, а має відповідати за те, що з його вини українці щодня помирають від коронавірусної інфекції. Оскільки Україна за пів року так і не підготувалася належним чином до спалаху цієї хвороби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
антикабмін Показати IP 9 Жовтня 2020 18:49
Скільки можна обіцяти і лякати, аж смішно вже таке чути :))) Ви нікого за порушення карантину, що самі приймаєте, не можете штрафувати, а тут голів ОДА... :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus