USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У МОЗ визнали, що медики не отримують доплати

6 Травня 2020 11:18
У МОЗ повідомили, що взяли під контроль виплату 300%-відсоткової доплати медикам, які працюють з пацієнтами з корона вірусом.

Про це заявив 6 травня міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Кореспондент.

За його словами, виплати за березень і за квітень мають різні механізми.

«Щодо виплат за березень, 2 квітня я підписав наказ про виплату, після чого всі кошти були перераховані на місця. Вони були перераховані в середині квітня... Вчора у зв’язку з численними сигналами з регіонів я провів селектор із заступниками голів облдержадміністрацій та керівниками департаментів охорони здоров’я. Я був шокований набором їхніх відмовок... Вони почали шукати якісь коми: «А там ми врахували за такою постановою, а там – за таким наказом Міністерства Мінсоцполітики», і далі ще набір відмовок, чому вони не перерахували до повному обсязі, а чому вони порахували за відпрацьований час», – сказав Степанов.

Читати ще: «Якби не карантин, був би медичний Майдан». Чому в розпал епідемії лікарям урізують зарплати і погрожують звільненням

Міністр запевнив, що 300% окладу за березень повинні отримати всі медики, незалежно від того, скільки вони пропрацювали з хворими на коронавірус в цьому місяці.

Він пообіцяв, що найближчим часом медики отримають 300%-ву доплату за березень, а до п’ятниці міністерство отримає звіт щодо кожного медпрацівника. «Ми вам це обіцяємо під особисту відповідальність всіх без винятку керівників на місцях», – сказав міністр.

«З 1 квітня зарплата вкладена в тариф COVID-19: туди входить вартість лікування, 300% зарплати медпрацівників. Ми заклали всі ці умови в окремий нормативний акт – постанова Кабміну від 24 квітня. Я впевнений, що Національна служба здоров’я протягом одного-двох днів укладе всі договори і найближчим часом перерахують всі кошти», – сказав він.

Разом з тим Степанов повідомив, що за минулу добу в Україні коронавірус виявили у 24 дітей і у 72 медпрацівників.

«За минулу добу захворіли 487 осіб, з них 24 дитини і 72 медпрацівники. Госпіталізовано 118 осіб. Зафіксовано 11 летальних випадків. При цьому 118 пацієнтів одужали. Всього захворіли 13 тис. 184 людини, з них 905 дітей, а також 2 251 медик. Загалом видужали 2 097 осіб, а летальних випадків 327», – повідомив міністр.

Зазначимо, незважаючи на те, що медики досі не отримали доплати, Степанов вже пообіцяв їм підвищення зарплат до 50%. На це парламент просять виділити додатково 11 мільярдів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка Показати IP 6 Травня 2020 14:30
як ви вже заї..ли своїми липовими доплатами! Брехуни паскудні! Якби медики"плюнули на все" і відмовились працювати - ви б, як воші, закрутились! Постійне знущання над медиками...
Лучанин до лучанка Показати IP 6 Травня 2020 15:03
Скоти, клептомани прокляті. Зато мама любіт скогасть.
От Показати IP 6 Травня 2020 15:04
Кого понавибирали, люди ? Кому відділи своє майбутнє ? І майбутнє своїх дітей ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus