USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліція Іспанії вилучила майже 3 млн бюлетенів для референдуму у Каталонії

29 Вересня 2017 10:39
Цивільна гвардія Іспанії у четвер вилучила на складі в місті Ігуалада від 2,5 до 3 млн бюлетенів, призначених для голосування на референдумі про незалежність Каталонії 1 жовтня.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на El Pais.

Крім того, правоохоронці виявили і конфіскували понад 100 урн для голосування з логотипом футбольного клубу "Барселона". Пізніше стало відомо, що ці скриньки використовувалися під час виборів у 2015 році.

Також на шляху до Ігуалади були перехоплені і вилучені близько 6 мільйонів конвертів для референдуму.

Раніше поліція вже вилучала декілька мільйонів бюлетенів і обладнання для голосування, чим поставила проведення референдуму під питання.

Такими діями правоохоронці виконують наказ уряду Іспанії і прокуратури Каталонії щодо запобігання проведенню голосування, яке Мадрид називає незаконним.

Як відомо, влада Каталонії має намір 1 жовтня провести референдум про вихід регіону зі складу Іспанії, однак референдум заборонив Конституційний суд.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що уряд Іспанії фактично призупинив автономію Каталонії і ввів надзвичайний стан в регіоні.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав президента Каталонії Карлеса Пучдемона піти у відставку і скасувати плани щодо проведення референдуму про незалежність.

Нагадаємо, в регіоні розпочались масові затримання чиновників та акції протесту на їхню підтримку. Тим часом, Іспанія вже стягує тисячі силовиків до Каталонії.

Цивільна гвардія Іспанії за наказом Верховного суду Каталонії заблокувала понад 140 сайтів, у яких міститься інформація про проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus