USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Харкові через смертельну пожежу в будинку для престарілих під суд підуть 4 людини

15 Червня 2021 20:01
До суду передали справу про смертельну пожежу в пансіонаті для людей старшого віку в Харкові. На лаві підсудних опинилися чотири людини.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора, передає УНІАН.

За даними правоохоронців, 21 січня поточного року у двоповерховому незаконному пансіонаті для престарілих людей в Холодногірському районі Харкова сталася пожежа, в результаті якої загинули 15 осіб. Причиною трагедії стало недотримання пожежної безпеки.

Серед обвинувачених власник будинку, орендар та його дружина, а також адміністратор. Прокуратура Харкова направила до суду обвинувачення за частиною 2 статті 270 «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей» Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Харківська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки. ДБР розслідує можливу недбалість рятувальників через пожежу в Харкові.

13 загиблих в результаті пожежа в Харківському пансіонаті поховали в період з 15 по 22 лютого. Одну із загиблих не могли ідентифікувати, шукали її рідних.

За результатами роботи Державної комісії, причиною пожежі в пансіонаті «Золотий час» стало грубе порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Останню жертву вдалося ідентифікувати тільки 19 березня, тому що у жінки не було родичів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus