USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Ківерцівській РДА прокоментували затримання на хабарі заступника голови

20 Січня 2016 12:25
У Ківерцівській райдержадміністрації поки не ведуть розслідування щодо факту вимагання та отримання неправомірної вигоди заступником голови РДА Сергієм Третяком. Водночас, керівництво району заперечує можливість причетності Третяка до тендерів на закупівлю пального у відділі освіти.

Про це повідомляє Волинське агентство розслідувань з посиланням на інформацію Ківерцівської РДА.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, 19 січня правоохоронні органи викрили у вимаганні неправомірної вигоди у вигляді матеріальних цінностей на загальну суму 40 тисяч гривень 35-річного заступника голови однієї з районних державних адміністрацій області.

Посадовець вимагав таку «подяку» від суб'єкта підприємницької діяльності за сприяння у визнанні його переможцем у тендерних закупівлях.

Чиновника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Є факт затримання правоохоронними органами заступника голови адміністрації Третяка», – визнав голова райдержадміністрації Валерій Ткачук.

Він повідомив, що зараз ведуть слідчі дії у відділі кадрів та відділі освіти, тож поки іншої офіційної інформації немає. Водночас службового розслідування поки не ведуть. Сьогодні, 20 січня, мають визначити запобіжну міру.

В адміністрації кажуть, що шоковані ситуацією, що склалася.

«Такий випадок може статися у будь-якій громаді, тому поки робити висновки рано», – сказав Ткачук.

Тож він попросив утриматися від заяв до закінчення слідства. «Офіційно заявляю: жодного стосунку адміністрація до проведення тендерів немає. Тендерна комісія є лише у відділі освіти», – додав голова РДА і запевнив, що ніколи не втручався у роботу комісії, тож навіть не знає, хто входить до її складу, та не підписує жодних документів.

«Випадок прикрий і кидає тінь на відділ освіти та адміністрацію», – сказав начальник відділу освіти Ківерцівської РДА Микола Грибук.

Проте він зазначив, що відділ освіти «до особистих дій» чиновника не має жодного стосунку. Головний освітянин району запевняє, що тендерні закупівлі палива були проведені згідно чинного законодавства через тендерний комітет, який недавно, для запобігання тиску, розширили до 7 людей.

Торги, в отриманні хабаря, за які підозрюють Третяка, оголосили 10 листопада, а провели 12 грудня. У тендері брали участь 6 учасників. На пальне для відділу освіти, враховуючи можливість підвищення ціни на паливо, передбачили близько 621 тисячі гривень. Тож після отримання усіх пропозицій, 10 грудня, їх переглянули. Найнижчу ціну на пальне пропонувало ПП «Преміум Сервіс» – 381 100 гривень. На другому місці – пропозиція від ТзОВ «УКРПАТ», яка становила 382 тисячі гривень. Тож переможцем торгів стало ПП «Преміум-Сервіс».

Проте після оголошення фірми переможцем до тендерного комітету передали лист про відмову співпраці через нестабільну ситуацію на ринку та коливання цін на паливо. Тож згідно із законом 28 грудня акцептували наступну пропозицію, а саме від ТзОВ «УКРПАТ». 11 січня комітет отримав усі необхідні документи і уклав договір із ТзОВ «УКРПАТ».

12 січня комітет з конкурсних торгів затвердив результати тендеру. Тож, в адміністрації кажуть, що не розуміють, який стосунок взагалі Третяк міг мати до тендерів. «Стосунки Третяка і «УКРПАТ» мені невідомі», – зазначив Микола Грибук.

Він підкреслив, що Третяк не мав і не міг мати жодного впливу на тендерний комітет. Тож, з його слів, ступінь зв’язку заступника та «УКРПАТу» встановлять правоохоронці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АС Показати IP 20 Січня 2016 14:06
Потрібно ліквідувати усі держадміністраціі одні хабарники і ду*ошникі там
Олекса Вільний Показати IP 20 Січня 2016 21:49
Кругова порука!!! Хто ж скаже що він причетний? У всіх там рильце в пушку... А питання перемоги в тендері цей засра...ць міг проконтролювати без проблем.
Тетяна до Олекса Вільний Показати IP 20 Січня 2016 22:07
Повністю підтримую Вашу думку.
Клава Показати IP 20 Січня 2016 22:51
Який гарний хабарник , молодий файний ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus