USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

«У командування немає жодної тактики», – чергові «сповіді» полонених окупантів

3 Березня 2022 16:27
Служба безпеки України оприлюднила чергове відео з полоненими російськими солдатами. На відео двоє з них телефонують до рідних з проханням розповісти усім, що тут відбувається, а третій записав звернення до російських солдатів.

Один з полонених розповідає під час дзвінка, що його частина була на спільних російсько-білоруських навчаннях. Навчання ніби закінчилися, а їх погнали в Україну.

«Йде захоплення України, тут ніхто не хоче війни, крім Росії. До мене тут ставляться по-людськи, хоча мене сюди ніхто не кликав», – каже полонений солдат.

Інший поранений російський військовий пояснює, що в конфлікті винні не українці.

Читати ще: Росія перейшла до відвертого тероризму: обстрілює будинки мирних українців

«Винні не українці, а наші вторглися. Тут розбомбили школи, лікарні, садочки і це роблять наші. Знайди дружину Олексія Посохова, його нема в живих. Поранений Єгор, від роти лишилося людей 20. Тут хороші люди. Наші бомблять їх. Путін ракету запустив, лікарні нема в них, пологового нема», – каже окупант.

Читати ще: "Нет никакой родины, обманули нас«, – розмова російського окупанта з матір’ю

Натомість його мати сумнівається в правдивості його слів, бо по телебаченні кажуть зовсім інше, що це українці самі себе розстрілюють.

«А не вони їх розбомбили? В новинах показують, що це вони», – каже жінка.

Читати ще: "Гинуть діти. Я цього ніколи не хотів«, – ЗСУ взяли у полон російського артилериста

Урешті чоловік просить звертатися до рідних, знайомих, до військової частини з вимогою сказати, що насправді відбувається.
Інший полонений розповідає, що прибув в Україну 24 лютого. Каже, що бандерівців тут не знайшов. Він звернувся до інших солдатів, щоб писати рапорти на звільнення.

«У нашого командування ніякої тактики нема, виживаємо тут, нічого такого ми не зможемо зробити, командування керувати не може. Харчування погане, забезпечення погане. Пишіть рапорти, не їдьте, тут ви всі поляжете. Тут мирний народ, я бачив, як вони живуть, як один за одного стоять. Нема тут бандерівців, бандитів, це ми їх атакували. Вони до нас не лізли. Пацани, сидіть вдома, а краще звільніться і йдіть піднімати народне господарство», – каже він.

Читати ще: Вчитель, сторож, шахтар: кого названі вожді «ДНР» відправили воювати
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus