USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ковелі нагородили спортсменів

14 Вересня 2014 09:00
У Ковельській міській раді згадали про найуспішніших спортсменів міста. Під час засідання позачергової 60 сесії їх нагородили грошовими сертифікатами за високі спортивні досягнення.

Заступник міського голови, депутат міськради Ігор Прокопів зауважив, що нагородження найуспішніших спортсменів та їхніх тренерів тут відбувається вперше.

Удостоїли премії Володимира Троцюка, майстра спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, бронзового призера Чемпіонату України та його тренера Василя Прохорука.


"Ця премія – це перше фінансове заохочення, але словами підбадьорювали завжди. Одного року мені на Чемпіонат Європи довелося їхати за власний кошт, а це не одна тисяча гривень. Тоді підтримки ні від міської влади, ні від обласної не було. Але не будемо згадувати старе", - розповідає Володимир Троцюк.

За два роки свого існування місцева волейболна команда "Континіум-Ковель" двічі вигравала "золото" Вищої ліги. Ці успіхи не залишилися непоміченими ковельською владою. Окрім грошової премії команда отримала ще й Кубок за минулорічне чемпіонство.

"Для цього міста ми двічі виграли чемпіонат Вищої ліги України, тому ця премія є заслуженою. Звичайно, спорт, як і культура фінансуються за залишковим принципом, але я вірю, що цей час мине", - каже гравець ВК "Континіум-Ковель" Олена Рудик.


Майстер спорту міжнародного класу з веслування В'ячеслав Цехош теж отримав сертифікат з рук міського голови Олега Кіндера.


"Нам, спортсменам, завжди приємно, коли є якась відзнака, особливо грошова. У мене є багато колег у різних куточках України, тому можу сказати, що підтримка спорту в нашій області ще не на останньому місті. Це перша грошова премія в місті Ковелі за мою спортивну кар'єру, а я в спорті з 1994 року", - коментує Цехош.

За досягнення у боксі владці відзначили Тетяну Коб та Олександру Федіс вихованок заслуженого тренера з боксу Олександра Рогатіна. Олександра зараз перебуває у Моршині на Кубку України, тому нагородили її заочно.



"Чиновники роблять щось для підтримки спорту тільки для того, щоб збільшити свій рейтинг. А у кожного виду спорту є свої проблеми. Першою чергою – це відрядження, особливо поїздки закордон. Все це відбувається за гроші тренерів та спортсменів. В нас є місце для тренувань, але окрім цього потрібно якось і підтримувати спортсмена – харчування, вітаміни", - пояснює Олександра.

Чемпіон України серед юніорів та молоді до 23 років з веслування на байдарках і каное Яків Дудка теж опинився у списку найсильніших спортсменів Ковеля.


Не забула ковельська влада і про бронзового призера Всесвітніх ігор із кікбоксингу Юрія Зубчука та його тренера Віталія Тимофєєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus