USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Ковелі займуться одіозним керівником

7 Травня 2014 16:04
До депутата Ковельської міської ради Олександра Артишука з фракції ВО «Батьківщина» звернулась група підприємців, громадських організацій та формувань, а також небайдужих городян з приводу доцільності перебування на посаді начальника Ковельського управління водоканалізаційного господарства Юрія Рибачка, назвавши його «одіозною особою».

Свого часу Юрій Іванович більше 10 років пропрацював керівником Ковельського управління по газопостачанню та газифікації.

«У цей період він «відзначився», зокрема тим, що в середині 2000 року був головним «героєм» скандальної історії групового зґвалтування з елементами садизму. Історія не мала б продовження, але дівчина виявилась родичкою на той час керуючого одного з відділень комерційного банку, а тому набула розголосу.А чого вартують прості історії про побиття звичайних людей під час відпочинку Юрія Івановича, яких і перерахувати важко. Це відбувалось і відбувається по цей день. Також згадаємо тут скандальну історію, що публікувалась у пресі, щодо організації ним через родичів перегонки автомобілів з Німеччини на документи вантажних автомобілів під «патронатом» бувшого нашого губернатора Бориса Клімчука», – заявив Олександр Артишук.
Як твердить депутат, за якісь «неабиякі заслуги» Юрія Рибачка було призначено на посаду керівника Волинського газового господарства, а посаду начальника Ковельського газового господарства передалась його сину – Сергію Рибачку.

«Під час Помаранчевої революції його «покровителя» Бориса Клімчука було знято з посади губернатора Волинської області, і відповідно, «протеже» Юрій Іванович не зміг втриматись на своїй посаді. Нову сторінку біографії Рибачок відкрив у 2007 році, коли він був призначений головою правління ВАТ «Закарпатгаз» та виконував ці обов’язки до 2012 року. Однак після резонансного вибуху газу в Ужгороді, що стався на перехресті вулиць Анкудінова та Руської наприкінці серпня 2011 року, обласна комісія з надзвичайних ситуацій висловила недовіру Юрію Рибачку, як голові правління «Закарпатгазу». Тоді ж було надіслано звернення до керівництва НАК «Нафтогаз України» щодо його невідповідності займаній посаді», – мовить Олександр Артишук.

На початку грудня 2011 року Юрія Рибачка було звільнено. Офіційною причиною звільнення називалися численні порушення в роботі товариства, виявлені спеціальною комісією НАК «Нафтогаз України» під час перевірки. Втім, як зауважує народний обранець, існує інформація, що за даним фактом, в межах кримінального розслідування, відносно Юрія Івановича судом було прийнято спеціальне обмеження у вигляді заборони займати керівні посади протягом 5 років.

У травні 2013 року Юрія Рибачка було призначено на посаду керівника Ковельського УВКГ. В цей час трудовий колектив підприємства боровся за свої права, які нехтувались попереднім керівництвом. Люди звертались до засобів масової інформації, контролюючих органів та суду. Попередній начальник Юрій Савчук звільнився.

«Призначення на цю посаду Юрія Рибачка люди сприйняли, як помсту працівникам, і не розуміли, як можна призначати на цю посаду таку одіозну та непрофесійну особу. Наслідки не забарились. Усі активісти, які боролись за свої права на даному підприємстві, були звільнені. Колективний договір і по сьогодні не прийнятий. Про нього уже ніхто й не згадує. Людина може бути звільнена лише за те, що Юрію Івановичу, без перебільшень, не сподобався тембр голосу підлеглого. Очевидно, це психологія, діагноз такого собі «царька», вибачте, відповідно до стилю його житія», – вважає Олександр Артишук.

Як наголошує Олександр Олександрович, достовірно відомо, що Юрієм Рибачком, як фізичною особою, в даний час укладено з Ковельським УВКГ договір оренди його двох особистих автомобілів марки «Мерседес» та «Міцубісі», на які, за рахунок підприємства, щомісячно списується 600 літрів пального. При цьому, на службові автомобілі, що перебувають на балансі водоканалу, місячні ліміти занижені до 200-250 літрів. На власні автомобілі начальника, останнім за рахунок підприємства придбані автомобільні шини на суму 11 тисяч гривень. Ці авто знаходяться у боксах підприємства, тоді як службові – на вулиці.

А ще – Юрієм Рибачком безпідставно зменшено заробітну плату водіям підприємства до 1500 гривень, тоді як його заробітна плата становить близько 15 тисяч гривень. І це у той час, коли бюджет підприємства, і міста в цілому, потерпає від браку коштів!

«З достовірних джерел відомо, що під час будівництва водовідведення від приватної садиби в селі Воля Ковельська його родичів, яке повинно було б робитися комунальним підприємством «Добробут», здійснювалось силами та засобами УВКГ, при цьому в касу водоканалу поступило лише 200 гривень, що не відповідає відповідним затратам», – каже депутат.

І додає, що закупка товарно-матеріальних цінностей для потреб УВКГ постійно проводиться за завищеними цінами, з використанням так званих «відкатів». Викликає велике занепокоєння факт безоплатного використання начальником робочої сили, техніки та товарно-матеріальних цінностей підприємства під час будівництва та реконструкції власних маєтків та дач.

«Користуючись монопольним становищем на ринку водопостачання, ним створена злочинна схема отримання додаткової фінансової вигоди, яка полягає у проведенні протизаконних перевірок підприємців, тобто споживачів водних ресурсів, відбору проб без дотримання порядку їх проведення з подальшим виявленням, нібито фактів порушень водокористування, але вже начебто з вини споживача. Кінцевою метою яких, є особиста «співбесіда» з так званим «порушником» та при певних обставинах – «зговірливістю» такої «жертви», тобто отримання незаконних матеріальних благ», – говорить Олександр Артишук.

Є непоодинокі звернення ковельських підприємців про те, що Юрій Рибачок безпідставно створює перепони на момент видачі технічних умов та підписання договорів надання послуг водоканалу, часто посилаючись на не діючі нормативні документи. Кінцевою метою є знову ж таки особиста «співбесіда», і відповідні її «наслідки».

Як мовить Олександр Артишук, у Ковелі на розі вулиць Залізничної та Вербицького знаходиться автомийка, яку придбав Юрій Рибачок. На фоні значних проблем, які безпідставно та надумано створює цей керівник власникам аналогічних закладів, громаді хотілося б знати, як часто там проводились перевірки лічильників води? Чи відбирались проби стічних вод? Як часто? Які штрафні санкції накладались, і чи сплачувались вони? Потребує перевірки та вивчення питання про те, чи дійсно відносно Юрія Рибачка судом було прийнято спеціальне обмеження, у вигляді заборони займати керівні посади протягом 5 років? Якщо так, то на якій підставі він займає дану посаду? Хто з посадовців давав належну оцінку його діям?

«Виникає зрозуміле та логічне запитання. Чи може цей керівник перебувати на займаній посаді? Чи відповідає він діловим, морально-етичним вимогам, як керівник комунального підприємства? Чи відсутні у його діяльності корисливі мотиви?В зв’язку з цим, прошу ініціювати створення комісії по перевірці фінансово-господарської діяльності УВКГ із залученням громадських активістів та керівників підприємств міста Ковеля. Розглянути питання щодо доцільності перебування на вказаній посаді Юрія Рибачка, висловлення йому недовіри та розірвання з ним відповідного контракту», – підсумував Олександр Артишук.
Під час голосування з 25 депутатів запит підтримали лише 13, утрималися – 4. Зі слів міського голови Олега Кіндера, «запит переходить у категорію звернення». Народні обранці одноголосно вирішили створити депутатську комісію, до якої увійшли Олександр Артишук, Геннадій Кіндер, Святослав Степанюк, Віктор Пацалай та Микола Гнатюк, який, з повідомлення мера, «займався тими проблемами ще при Сидоренку» (йдеться про сумнозвісного колишнього начальника водоканалу Михайла Сидоренка). Головою комісії також одностайно обрано Олександра Артишука.

«Голова комісії вправі залучати до роботи комісії будь-які громадські організації та правоохоронні органи», – наголосив мер Олег Кіндер. Комісія має прозвітувати про виконану роботу на сесії Ковельської міської ради, яка відбудеться у червні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
? Показати IP 7 Травня 2014 16:45
На фото секретар Гетьман жує губи, а мер Кіндер - нігті! Знаєте чого? Бо всі проблеми ковельчан з Водоканалом через них. Чи то Сидоренко, чи то Савчук, чи то Рибачок - усі вони, як директори Водоканалу, призначаються на посаду і звільняються одноосібно міським головою. Олегом Кіндером. Чого ж так ускладнювати? Артишук з "Батьківщини", комісія теж, поголовно, з "Батьківщини". І мер Кіндер з тієї ж "Батьківщини". Але разом з Гетьманом з "Батьківщини" чомусь не підтримали ініціативу свого однопартійця Артишука. Це виглядає розіграшем, коли Кіндер свого висуванця Рибачка зливає руками своїх бютманів. Саме Кіндер і його оточення дали путівку в життя подібним "одіозним" особистостям. Тому недовіру слід висловлювати міському голові, який несе пряму відповідальність за результати діяльності своїх питомців.
З міськради Показати IP 7 Травня 2014 18:04
1. http://vfl.ru/fotos/cac404455063044.html 2. http://vfl.ru/fotos/2ca148915063045.html 3. http://vfl.ru/fotos/47a5cd985063046.html 4. http://vfl.ru/fotos/5003a60f5063043.html
Фактор Показати IP 8 Травня 2014 07:18
Вся ця суєта через звичайну українську заздрість.Я працюбвав з Ю.І.! Так! Він не подарунок!Але він-лідер,справжній керівник-реформатор, який заряджений на результат.Він ніколи не жував соплі і іншим не давав.Він ніколи не скиглив про проблеми.Він їх не боров, а знищував!За роботягу-порве.Він всіх робітників знав поіменно і в кого які проблеми.Людям все одно де стоять машини їх керівника, і як вони заправляються, якщо ці люди працюють на стабільному підприємстві, коли в них є зарплата, яка зростає, і коли їх поважають. А те, що він з команди Клімчука-так це комплімент!Там м*даків не тримають.ВІДЧЕПІТЬСЯ! І час сам все покаже!Де будете ви, а де Рибачок!
ОГО! Показати IP 8 Травня 2014 07:29
Я пропоную забрати Юру з Ковеля і поставити міським головою Луцька!Побачите як оті таргани-дармоїди ,про яких пишуть місцеві інтернет-видання, хлинуть як стічні води до центрів зайнятості! І все запрацює, завиблискує,поїде, розбудується.Буде як в Південній Кореї чи в Білорусі, а не те, що зараз, расп...во!Нам зараз саме такий і потрібен!Інакше-попа!
Анонім Показати IP 8 Травня 2014 14:32
Судячи по коментарям Рибачок - супердиректор!!!!!!!!!! От тільки чому ніхто не згадує, що для влаштування на роботу на його суперпідприємство кваліфікованому працівнику з вищою освітою і досвідом роботи чи простому робітнику необхідно внести благодійний внесок в особисту касу шановного директора???????? Правильно, давайте відправимо Рибачка до Луцька, тоді і усім ценрам зайнятості по області роботи додамо, бо у основної маси населення такої суми зелених не вистачить, щоб розрахуватись за свої робочі місця!!! Дайош Рибачка губернатором!!!!!!!!
Педро до Анонім Показати IP 8 Травня 2014 15:01
Тобто, до Рибачка на роботу хочуть іти, а він не пускає?!Можна в ЖЕКи іти! Там внески платити не треба і робота подібна.
ЛЮСТРАТОР Показати IP 8 Травня 2014 23:53
Ви розумники за рибачка, заберіть його собі, станьте підприємцями разом з ним і платіть податки,а то на чужому х.ю хочете в рай попасти злодюги і тоді ми побачимо на яких авто будете їздити чорти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus