USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Одіозного ковельського начальника підтримали підлеглі

15 Травня 2014 08:11
За начальника Ковельського управління водоканалізаційного господарства Юрія Рибачка, якого депутат Ковельської міської ради Олександр Артишук назвав «одіозною особою», заступився трудовий колектив та профспілковий комітет, а також півсотні керівників підприємств та приватних підприємців.

У колективному листі до ковельського міського голови Олега Кіндера працівники водоканалу пишуть, що усі доходи та витрати підприємства перебувають під посиленим контролем з боку держави та органу місцевого самоврядування, при цьому особлива увага спрямована на мінімалізацію втрат питної води.

«Не дивлячись на те, що, починаючи з 2008 року на підприємстві надто часто змінювалося керівництво, стабільності та покращення фінансового стану не наступало. Управління постійно намагалися втягнути у чиїсь «підкилимні» ігри, здійснюючи удавану боротьбу за соціальні та трудові права працівників. Шкода, що такий підвищений інтерес до захисту прав трудящих водоканалу «підігрівали» й окремі депутати Ковельської міської ради. Як наслідок – управління «зустрічало» по декілька перевірок щодня і це – на протязі останніх 4-х років. На жаль, результати вказаних вище «зусиль» виявилися діаметрально протилежними. Працівники управління перебували у постійній психологічній напрузі, що аж ніяк не сприяло підвищенню продуктивності праці та покращенню показників роботи», – йдеться у зверненні трудового колективу, під яким «стоїть» 113 підписів.

У травні 2013 року міський голова Олег Кіндер призначив начальником Ковельського УВКГ Юрія Рибачка. Як стверджують автори звернення, на підприємстві розпочалася масштабна та кропітка робота по виведенню його з кризи. А про те, який Юрій Іванович керівник, найбільш точно та об’єктивно можуть сказати лише його підлеглі. Адже лише вони в повній мірі можуть оцінити порядок та чистоту на робочих місцях, забезпеченість структурних підрозділів спецодягом, запровадження нових технологій та впровадження нового обладнання. Це водоканал у 2012 році майже шість місяців, в тому числі під час опалювального сезону, було від’єднано від електропостачання, а його працівники відчували на собі затримки по виплаті заробітної плати.

На сьогодні ситуація змінилися в кращу сторону. Юрій Рибачок знайшов вирішення багатьох нагальних проблем підприємства та його працівників. Електропостачання всіх об’єктів здійснюється безперебійно, трудовий колектив отримує заробітну плату та аванс без затримки, проводиться поточний та капітальний ремонти об’єктів водопостачання та водовідведення. Але найголовніше, розпочата робота по відновленню технічної документації, відсутність якої не дозволяє управлінню своєчасно та ефективно здійснювати належний контроль за споживанням послуг, що надає водоканал.

«Ми розуміємо, що не всім суб’єктам господарювання політика нового керівництва Ковельського УВКГ припала до душі, адже вона має на меті тотальний контроль за використанням наданих послуг та розрахунками за їх споживання. Виявлені порушення, а це – витоки води, крадіжки, самовільні підключення, безоблікове споживання тощо, зменшать втрати комунального підприємства, але за них доведеться заплатити тим особам, з вини яких вони стались.Тож до професійних якостей Юрія Рибачка належить, перш за все, професійна компетентність, ерудиція, широта поглядів, прагнення до удосконалення, набуття нових знань, пошук нових форм та методів роботи, вміння планувати свою роботу та роботу своїх підлеглих. До ділових якостей нашого керівника без перебільшення відносяться організаційні здібності, підвищений рівень вимог до себе, рішучість, наполегливість, контактність, комунікабельність, високий рівень самоконтролю, ризикованість та прагнення до нового», – говориться у зверненні.



Працівники водоканалу наполегливо просять міського голову Олега Кіндера, який призначив Юрія Рибачка начальником Ковельського УВКГ, та весь депутатський корпус міської радиоб’єктивно та неупереджено підійтидо розгляду звернення так званих «громадських активістів» міста з приводу висловлення недовіри Юрію Івановичу, що було озвучено на засіданні 54-ї сесії міськради депутатом Олександром Артишуком з фракції ВО «Батьківщина».

Профспілковий комітет водоканалу розцінює депутатський запит пана Артишука, «як намагання звести особисті рахунки окремих можновладців та депутатів міської ради з Юрієм Рибачком».

«Викликає подив «активна» позиція окремих депутатів міської ради та їхня оперативність з приводу висловлення недовіри начальнику водоканалу. Було б чудово, якби таку саму оперативність та одностайність вони виявляли при виділення коштів на нагальні потреби підприємства, чи були б такі ж принципові при затвердженні тарифів на послуги на рівні, який дозволив би відшкодувати витрати на їх вироблення. На сьогодні водоканалу заборговано близько 11 мільйонів гривень на відшкодування різниці в тарифах за 2001-2012 роки», – наголошує профком.

Керівники підприємств та приватні підприємці відкрито заявляють меру Олегу Кіндеру і всьому депутатському корпусу, що їм «доводиться витримувати шалений натиск окремих депутатів Ковельської міської ради, які «переконливо пропонують» висловити своє незадоволення керівником водоканалу та підписати звернення з вимогою про його звільнення із займаної посади».

«Ми схвально оцінюємо започатковані новим очільником Ковельводоканалу заходи по посиленню контролю за виробленням та збутом питної води, адже результатом цього буде покращення фінансового стану комунального підприємства, власником якого є громада міста Ковеля. Вважаємо, що подібні звернення лише поглиблять існуючу соціальну напругу та жодним чином не прислужаться розвитку як Ковельського УВКГ, так і комунальному господарству міста в цілому. Вимагаємо припинити втягувати нас у свої політичні та особистісні «ігри»!» – підсумовують автори звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Революціонер Показати IP 15 Травня 2014 09:05
Таке відбувається по всій області, банальний переділ влади. На жаль ніхто не дивиться на професійність, все визначається партійною приналежністю.
валерій Показати IP 15 Травня 2014 09:25
Та ця батьківщина є продажна і брехлива! А зарас їхні тіпа при владі - от і пижаться!! Я приймав участь на майдані і бачив та чув, що вони говорили тоді і що робили. І вже тоді було видно, що до влади ідуть такіж самі бандюки і брехуни...
Андрій Показати IP 15 Травня 2014 09:30
Читаючи оду Рибачку,який влаштований на цю посаду по протекції Климчука,про професійні якості мовчу,вони отримали належну оцінку в Закарпатті,дивуюся вишуканості стилю викладу матеріалу підлеглими.Мені цікаво чи запровадив пан Рибачок обов"язкову наявність своєї світлини в кабінетах підлеглих як це було тоді,коли він очолював газове господарство у Ковелі?А звернення було написано дійсно підлеглими а не працівниками.
Анонім Показати IP 15 Травня 2014 10:31
Вже за Рибачка вчепилися? вам люди хто коли вгодить?.То Клімчук недобрий то Рибачок хто слідуючий? На себе ви дивитесь Йолопи недолугі.
Йолоп до Анонім Показати IP 16 Травня 2014 21:52
Клімчук і Рибачок - одного поля ягода, і нема чого їх захищати.Якщо Рибачок, поставлений на посаду Клімчуком, повиганяв активних людей з роботи, то очевидно, що звернення писали саме ті підлеглі, яким добре з таким начальником.Друзі, коли ж до влади прийдуть не за партійною квотою, а чесні та компетентні керівники?
арон Показати IP 15 Травня 2014 12:34
ми люди що стояли на смерть на майдані ми ті що захищали и захищаем свое місто від засилля чиновників та казнокрадів будем доводити істину незважаючи на спроби залякати працівників водоканалу кара невідвороьтня досить розкрадати народне
Анонім до арон Показати IP 15 Травня 2014 13:35
Якщо ти, Арон, стояв за Україну на Майдані, то пиши слово це з Великої літери!
Тут стояли до Анонім Показати IP 18 Травня 2014 20:34
Арон, Мойша та Іцик

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus