USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

У Ковелі зберігатиметься прапор з острова Зміїного

23 Серпня 2023 20:49
Прапор передав місту розвідник, сапер, ковельчанин з позивним Данте. Відтепер реліквія зберігатиметься у фоє міської ради як символ незламності духу українського народу.

Право відкрити знаковий експонат надали міському голові Ігорю Чайці та військовослужбовцю з позивним Марс. Про це інформує Ковельська міська рада.

Саме це знамено після того, як росіяни покинули цю гарячу точку протистояння, військові скинули з гелікоптера в липні 2022 року, а розвідники встановили на Зміїному, серед них був і волинянин Данте. Хлопець і зараз продовжує боронити Україну.

На полотнищі є чимало написів. Їх зробили наші захисники. Ковельчанин, зокрема, залишив рядки: «Бо ти, Пресвята, все життя моє. Бо ти – все щастя моє!»
Ігор Чайка привітав усіх з Днем Прапора. Зокрема він зазначив: « Гімн, Герб, Прапор – це не просто символи державності, це те, що єднає нас. Єднає ті цінності, які є святими для кожного українця. Бойовий досвід військового Данте такий великий, що його вистачить на кілька життів. І коли ти розмовляєш з такими хлопцями, то розумієш, наскільки людяною, сильною і стійкою є наша армія. Ця зала тепер буде одним з музеїв нашої Незламності, а цей Прапор показуватиме всім, що Україна непереможна і буде вільною».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus