USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Ковельському медколеджі – новий навчальний рік

31 Серпня 2023 23:00
Сьогодні лави студентів Ковельського фахового медичного коледжу поповнили 127 першокурсників.

Привітати вступників та колектив коледжу прибули народна депутатка України Ірина Констанкевич, перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, очільник бюджетної комісії, депутат облради Орест Маховський та Ковельський міський голова Ігор Чайка, а також родини та друзі студентів.

«Навіть у мирний час професія медика обирається максимально усвідомлено, бо йдеться про порятунок людських життів. У військовий час ваша спеціальність набуває ще більшого значення. Майбутні фармацевти, фельдшери, медсестри, акушери вже є частиною потужної сили, яка не лише рятує, а й є генератором великої духовної сили», – сказала у промові під час посвяти у студенти Ірина Констанкевич.

Керівниця медичного коледжу Олена Григола зауважила, що нинішнє урочисте дійство можливе завдяки українським захисникам. Вона також зауважила, що чимало працівників та випускників закладу уже вступили до лав ЗСУ, аби боронити державу.

«Ви обрали для себе найбільш гуманну професію, яка в усі часи була і є найбільш затребуваною та престижною, адже життя і здоров’я людини мають найбільшу цінність, – звернулась вона до першокурсників. – Щиро дякую, що ви обрали саме наш Ковельський медколедж. Це заклад із 77-річною історією, який за період свого існування підготував десятки тисяч медичних сестер, фельдшерів, акушерів та фармацевтів».

Окрім урочистого заходу цього дня також відбулось перше організаційне засідання новоствореної наглядової ради медколеджу. Її очолила народна депутатка Ірина Констанкевич. Очільниця медколеджу Олена Григола ознайомила членів наглядової ради із станом справ у закладі, а також розповіла про пріоритети та напрямки роботи на прийдешній навчальний рік.

Члени наглядової ради зі свого боку рекомендували керівництву закладу працювати над збільшенням кількості місць регіонального замовлення (адже цей показник станом на сьогодні є найменшим серед трьох коледжів області – 70 осіб), залученням позабюджетних коштів та інших джерел фінансування закладу (місцеві бюджети, спонсори, міжнародні гранти тощо), а ще розглянути можливість організації і проведення у закладі короткострокових навчальних курсів на платній основі, як один зі шляхів наповнення спецфонду коледжу, а відтак його розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus