USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ковельському ЦНАПі оформлятимуть біометричні паспорти

19 Січня 2018 08:14
Зовсім скоро працівники Ковельського ЦНАПу зможуть самостійно оформляти та видавати головний документ громадянина України – біометричний паспорт.

У Ковельський ЦНАП закуплять обладнання для оформлення біометричних паспортів, інформує ПроКовель.

Наразі це питання є доволі актуальним і болючим, передусім для школярів, яким виповнилося 14 років. Адже їм, щоб пройти ЗНО, необхідно мати при собі паспорт. А Державна міграційна служба не встигає приймати та видавати документи, тим самим створює чималі черги біля своїх відділень.

На чергову сесію міської ради на розгляд депутатам пропонується проект рішення щодо внесення змін до бюджету, де передбачається півмільйона гривень на придбання робочої станції з комплектом обладнання для зняття біометричних даних особи та облаштування оптоволоконного каналу зв’язку для виконання функцій з оформлення та видачі паспорта громадянина України.

За словами секретаря Ковельської міської ради Віри Федосюк, першочергово дане обладнання обслуговуватиме школярів, а потім і всіх решта людей.

Варто додати, що депутати міської ради фракції «Самопоміч» вже не перший місяць наполягали на доцільності придбання такого устаткування, однак міський голова Олег Кіндер стверджував, що дана покупка може коштувати місту надто дорого. Тепер же ситуація

змінилася, адже до звернень «Самопомочі» приєдналися й народні обранців від «Батьківщини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus