USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Києві побили та пограбували відомого журналіста, один із нападників – волинянин

11 Січня 2022 11:52
У Києві пограбували та побили відомого журналіста, співзасновника «Громадського радіо» і голову Комісії з журналістської етики Андрія Куликова.

Інцидент стався на проспекті Перемоги, повідомляє Інститут масової інформації.

За даними поліції, двоє невідомих чоловіків підійшли та попросили цигарку. Отримавши відмову, вони побили чоловіка, відібрали 3 тисячі гривень, банківську картку та мобільний телефон.

Про інцидент потерпілий повідомив поліції. Протягом декількох годин поліція виявила та затримала двох грабіжників в одному з хостелів. Ними виявилися раніше судимий за пограбування, крадіжки та незаконний обіг наркотиків 23-річний уродженець Миколаївської області та 23-річний мешканець Волинської області, який наразі перебуває в статусі обвинуваченого за крадіжку.
Правоохоронці перевіряють причетність ще двох осіб до правопорушення.

Як розповів тимчасово виконувач обов’язків начальника відділу поліції № 1 Шевченківського управління поліції Олег Ромаскевич, під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці швидко встановили та затримали грабіжників:

«Ми з’ясували, що чоловіки під приводом «закурити» підійшли до перехожого. Після відмови вони побили його, відібрали гаманець з грошима, мобільний телефон та банківську картку. Співробітники карного розшуку та бійці полку поліції особливого призначення № 1 протягом декількох годин встановили місцезнаходження двох грабіжників та виявили їх у одному з хостелів столиці».

Слідчий відділ Шевченківського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Затриманим повідомили про підозру в скоєнні злочину. Шевченківський районний суд Києва обрав фігурантам запобіжні заходи – тримання під вартою. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

За інформацією Києва оперативного, потерпілим виявився журналіст Андрій Куликов. До нього біля центрального РАЦСу підійшли четверо чоловіків.

«Один вдарив потерпілого, почали погрожувати. Чоловік віддав їм свої гроші, але їм цього було замало, і вони ще й «вибили» з нього пін-код від банківської карти (та саму картку), а згодом ще й силоміць забрали мобільний телефон», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вася Якпройтивбібліо Показати IP 11 Січня 2022 12:44
Пора уже прохання закурити прирівняти до спроби грабежу.
Грантосмоктиня Показати IP 11 Січня 2022 14:22
Справжній журналіст має бути злий, голодний і в опозиції.
Шпрехенфюрер Показати IP 11 Січня 2022 15:51
Якщо матюкався по руські, то малодали.
ю Показати IP 12 Січня 2022 00:09
тюрма чекае волиняк буйнопомешаних

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus