USD 40.45 40.85
  • USD 40.45 40.85
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.16 10.35

У Києві та інших містах прогриміли вибухи: в столиці загинули люди

24 Червня 2023 08:36
У Києві, Дніпрі, Харкові, Кропивницькому та Кременчуці вночі 24 червня прогриміла серія вибухів, працювали сили протиповітряної оборони, у столиці уламки збитої ворожої цілі пошкодили багатоповерхівку.

У Соломʼянському районі Києва через падіння уламків на 24–типоверхову будівлю виникли руйнування та займання на кількох поверхах, троє людей загинули, ще 11 постраждали, трьох із них госпіталізували, повідомили у КМВА.

«Унаслідок атаки травми різного ступеню важкості отримало 11 людей, 3 з них госпіталізовано. Виявлено тіла загиблих людей. Врятовано 24 особи, з них 3 деблоковано з під завалів та 1 людину деблоковано з ліфту», – уточнив начальник КМВА Сергій Попко.

Також, за його словами, постраждало щонайменше 40 автомобілів припаркованих біля будинку.
Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що кількість жертв ракетної атаки по Києву зросла до трьох людей.


«Через влучання уламків в 25-типоверховий будинок в Соломʼянському районі сталося часткове руйнування будівельних конструкцій на 16, 17, 18, 19 поверхах (18-найбільше) будівлі із загоряннями окремими осередками по поверхах. Пожежу локалізовано о 04:40, ліквідовано о 06:30», – додав Попко.

Залучено 90 осіб та 22 од. техніки ДСНС в т. ч. два кінологічних розрахунки. На місці працюють психологи ДСНС (надано психологічну допомогу 15 особам).
Внаслідок масованої атаки росіян вночі проти 24 червня постраждав приватний сектор Дніпра.

Про це повідомив мер міста Олег Філатов.

«Жодної військової цілі. Декілька будинків зруйновано вщент. Величезна вирва після вибуху. Є постраждалі. Всі служби працюють», – написав Філатов.

Пізніше голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак уточнив, що попередньо серед постраждалих 8 людей, двоє з них – діти. Хлопці 9 та 16 років. Четверо людей госпіталізовані.

«Сталася пожежа, яку рятувальники вже загасили. Вщент знищені 4 приватні будинки. Ще 25 – пошкоджені. Побиті 5 господарських споруд. Понівечені майже два десятки авто та газогін», – зазначив він.

Ще один «прильот», за словами Лисака, по інфраструктурному об’єкту. Там також є руйнування. Інформація уточнюється.

Повітряну тривогу на Дніпропетровщині оголосили близько 1:42. Приблизно через годину в місті почули перші вибухи, а о після 3:00 – повторні. Після цього Повітряні сили попередили про загрозу застосування ворогом ударних БпЛА.

Сирени сповістили про відбій в області аж після 4:00.

У Кропивницькому вночі 24 червня уламками збитих російських ракет пошкоджено кілька будинків.

Про це повідомив голова Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

«Пережили надзвичайно тривожну ніч. Працювали сили ППО. Уламками збитих ракет в Кропивницькому пошкоджено кілька домоволодінь та авто», – зазначив він.

Як підкреслив Райкович, загиблих та травмованих немає.

«Працюють служби ДСНС. Пошкоджені будинки обстежить спеціальна комісія. В разі необхідності, людям запропонують тимчасове житло», голосив очільник ОВА і вкотре закликав людей під час тривоги перебувати в укриттях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 24 Червня 2023 10:37
бийте по п???рам у відповідь куди дістанете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus