USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У Києві та в інших містах протестують проти посилення карантину

19 Березня 2021 11:16
Через зростання кількості хворих на коронавірус у багатьох містах країни запроваджують суворіший карантин. Українські підприємці 19 березня вийшли на акції протесту проти посилення карантину у їхніх регіонах.

Про це повідомляє УНІАН.

У Києві зранку під будівлею столичної мерії зібралося кілька десятків громадян. Люди скаржаться на анонсований напередодні тритижневий жорсткий карантин з 20 березня, що супроводжуватиметься обмеженнями роботи громадських закладів й закриттям закладів культури.

22 березня ФОПи оголосили більш масову акцію на Майдані Незалежності, пише Сегодня.
Крім того, своє обурення посиленням карантину висловили підприємці Полтави. 19 березня вони прийшли з протестами до ОДА. За інформацією Суспільного, наразі біля стін адміністрації чергує вже 50 демонстрантів. До них приєдналися мешканці й з інших населених пунктів області.

До акції проти запровадження локдауну долучилися також у Черкасах. Свою акцію вони назвали попереджувальною.

«Підприємці вийшли, щоб показати, що вони існують і хочуть, щоб держава з ними рахувалася, тому що, якщо знову ведуть обмеження, дрібний бізнес загине. Минулого року також навесні був введений карантин, під час якого підприємці понесли величезні збитки. Держава їх не підтримала, а також вимагала сплату податків», – розповіла у коментарі журналістам голова Черкаської міської профспілки підприємців Ольга Ракова.
У Львові на сьогодні, 19 березня, теж анонсували протести. Як пише у Facebook перший заступник мера міста Андрій Москаленко, очікується понад тисяча учасників, які пікетуватимуть Ратушу. Відсьогодні у Львові діє жорсткий карантин через критичну ситуацію з поширенням коронавірусу. Жорсткі обмеження у Києві вводять з 20 березня.

Нагадаємо, 4 березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні почалася третя хвиля поширення COVID-19.

Науковці НАН констатують, що смертність нинішньої хвилі COVID-19 вже перевищила показники осінньої хвилі, і буде рости щонайменше до початку квітня.

Зростання кількості нових випадків відбувається в усіх регіонах України, крім Івано-Франківської та Закарпатської областей. Там зростання почалося ще у другій половині січня і тривало близько півтора місяця, до початку березня. Фахівці вважають, що зараз ці області проходять піковий період кількості госпіталізацій та летальних випадків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
МАША Показати IP 19 Березня 2021 11:54
Вже цілий рік кормлять нас новинами про коронавірус. Хоча цей тип вірусу відкритий ще у 1965 році. Неодинакові умови карантину для для різних людей. З такими умовами життя я не хочу захищатися від COVID - 19 , будуть ще нові версії вірусу COVID -21, то що нам пожиттєво сидіти на карантині --- інших хвороб вже не існує. Яка пандемія , якщо вмерло в 2020 році стільки, скільки мало вмирати по статистиці , а от народилося менше. Треба працювати, щоб повноцінно харчуватися , відпочивати і лікуватися.
МАША Показати IP 19 Березня 2021 12:00
Це не коронавірус , а бізнес на пару років. Люди не хочуть вакцинуватися , тому побільшало хворих. Вже більшість перехворіла на цей грип, який був , є і буде завжди. Раніше так само хворіли , але не робили з цього комітрагедію.
Украіна до МАША Показати IP 19 Березня 2021 12:45
Ви хворіли COVID - 19 ? Перебіг хвороби важкий з ускладненнями ? Хто хворів,той думає інакше .
МАША Показати IP 19 Березня 2021 12:28
А зараз в нас не життя , а суцільні ЗОНИ.
Лучанин Показати IP 19 Березня 2021 12:35
За які кошти вдома сидіти??????????????????????
Пффф до Лучанин Показати IP 19 Березня 2021 14:03
вивчись на програміста або спочатку хоча б на тестувальника і працюй з дому а якщо взагалі лінивий то просто майни криптовалюту.
Анонім Показати IP 19 Березня 2021 13:00
А чому протестанти в масках? Хай без масок ходять, раз не страшно.
МАША Показати IP 19 Березня 2021 13:11
В мене не було смаку і нюху три дні , інших симтомів не було. Я й не зрозуміла ,що то коронавірус .Пила фармацитрон , вітамін D , свіжовижатий гранатовий сік, їла різну рибу. Маску ношу одну й ту саму , яку ні разу не прала.
МАША Показати IP 19 Березня 2021 13:20
Маска поможе як мертвому кадило. Розмір вірусу -- це одна мільйона від 1 мм. Віруси добре попадають через слизову оболонку очей. А під маскою відходи від організму , які не зміцнюють імунітет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus