USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Шмигаль заявив про початок третьої хвилі коронавірусу: не виключений локдаун

4 Березня 2021 13:12
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє про початок третьої хвилі COVID-19 в Україні й не виключає можливості чергового локдауну, однак обіцяє максимально управляти ситуацією інструментами адаптивного карантину.

Про це він сказав на пресконференції в четвер, передає Кореспондент.

«Потрібно розуміти: почалася третя хвиля пандемії коронавірусу в Україні», – сказав Шмигаль.

За його словами, як тільки більшість областей перейдуть у червону зону епідеміологічної небезпеки, то, найімовірніше, доведеться повертатися до введення локдауну.

Також він зазначив, що не варто сподіватися, що вакцинація допоможе цього уникнути. «Не треба тішити себе ілюзіями, що вакцина всіх врятує», – підкреслив він.

Читати ще: Вакцинація проти COVID-19 в Україні: які документи необхідні, щоб отримати щеплення

Шмигаль також допустив можливість початку четвертої і п’ятої хвиль пандемії.

Тим часом до кінця року планують вакцинувати 10 мільйонів громадян України. А до кінця березня очікуються поставки понад 2 мільйонів доз вакцин від коронавірусу. Це поставки препаратів за глобальною ініціативою COVAX і за контрактами з виробниками вакцин.

Усього в першому-другому кварталі уряд очікує поставки понад 9 мільйонів доз вакцин.

«До кінця березня маємо контракти підписані і чекаємо 117 тисяч доз Pfizer від COVAX. Плюс ще 500 тисяч доз від глобальної ініціативи COVAX – це AstraZeneca. І окремо від Serum Institute AstraZeneca ще 1,5 млн – це контракт, який підписано», – заявив прем’єр.

Він підкреслив, що в світі вакцинація займе мінімум два роки, протягом яких буде зберігатися необхідність дотримання маскового режиму.

Понад 100 тисяч українців вже записалися в лист очікування на вакцинацію від коронавірусу. Велика частка скористалися додатком Дія.

Раніше в Національній академії наук України повідомили, що з середини лютого в країні різко зросла смертність від коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ізнову Показати IP 4 Березня 2021 13:28
Вакцинація задля усунення пандемії ефективна лише за умови одночасної вакцинації хоча б 80% населення. Виключна вакцинація лише допомагає людині перехворіти в легшій формі і то за умови що вацина буде якісною та дієвою. Також імунітет зберігається 3-6 місяців, тобто людина має вакцинуватися мінімум 2 рази на рік, а то й усі 4. З математикою тут усе виходить, а от де логіка?
ЗЕбіли вони такі до Ізнову Показати IP 4 Березня 2021 13:42
Логіка одна - зменшення кількості населення. Інші висновки несерйозні. А, ще Степанов нове пальто купив. Чи вспів обмити?
Лучанин Показати IP 4 Березня 2021 15:07
"Денис Шмигаль заявляє про початок третьої хвилі COVID-19 в Україні" - звучить так, ніби пан Шмигаль керує вірусом і згідно наказу Кабінету Міністрів з такого-то числа починається третя хвиля. А в чому та хвиля проявляється?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus