USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Києві вже видають закордонні паспорти, а у луцькому ЦНАПі - досі ні

18 Квітня 2017 15:11
Майже два тижні в Україні не працює зв’язок з сервісом, за допомогою якого видавали закордонні паспорти. Лише сьогодні, 18 квітня, сервіс запрацював у Києві. Коли відновиться робота в луцькому ЦНАПі – досі невідомо.

Як раніше повідомлялося, 6 квітня по обіді роботу з оформлення та видачі закордонних паспортів державним підприємством «Документ» було припинено у зв’язку з тим, що Служба безпеки України проводила слідчі дії.

6 квітня о 16 годині зник зв’язок з сервісом і у луцькому ЦНАПі. Нагадаємо, того ж дня Європейський парламент ухвалив рішення про безвізовий режим для України. Якщо «безвіз» запрацює з червня цього року, то власникам біометричних паспортів не потрібно буде оформляти візи, щоб поїхати в країни Шенгену.

Прес-секретар держпідприємства «Документ» Володимир Поліщук пообіцяв, що вже 11 квітня сервіси оформлення і видачі закордонних паспортів відновлять роботу у Києві, а потім упродовж тижня мають відновити роботу всі 26 регіональних центрів, а також центри надання адмінпослуг.

Проте минулого тижня змін не відбулося. Згодом роботу сервісів видачі закордонних паспортів в Україні пообіцяли відновити цього тижня. Як інформує сайт ДП «Документ», 18 квітня три центри обслуговування громадян «Паспортний сервіс» в Києві відновили роботу в повному обсязі, як з оформлення, так і видачі закордонних паспортів та ID-карток.

Решта центрів обслуговування громадян «Паспортний сервіс» працюють в режимі видачі біометричних закордонних паспортів та ID карток через підрозділи міграційної служби.

У луцькому ЦНАПі, своєю чергою, кажуть, що не знають, коли у них відновиться робота з оформлення закордонних паспортів, адже зв’язку з сервісом досі немає. Щоправда, інформують адміністратори, ті громадяни, які здали документи до перебоїв у роботі паспортного сервісу, відзавтра зможуть отримати свої паспорти у міграційній службі, якщо надійшов термін їх отримання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ще не зовсім свідоми Показати IP 18 Квітня 2017 18:04
Бояться свідомі, що влітку половина населення втече з "українського раю" за кордон.
Йопрст Показати IP 18 Квітня 2017 21:13
Хто думає що там рай-той глупєц,вам напевно родичі розказали як там супер-фінал-як кому повезе,але треба знати мову і то по словнику вона Ніхт-Ферштейн так як у нас у Західній УКРАЇНІ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus