USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У київських лікарнях будуть окремі палати для VIP-пацієнтів

26 Березня 2020 08:57
Міський голова Києва Віталій Кличко підтвердив, що у лікарнях будуть окремі палати для VIP-осіб у випадку їхнього захворювання на коронавірус.

Таку заяву він зробив в ефірі телеканалу «Україна-24», повідомляє УНІАН.

За його словами, «така практика завжди була, і не тільки в Україні».

Хоча спочатку Кличко спробував інформацію про відповідне своє розпорядження готувати такі палати спростувати, але відразу її сам підтвердив: «Що стосується VIP-палат, нібито, для депутатів та інших чиновників, – такого немає! Я підняв інформацію щодо розпорядження, яке опублікували ЗМІ. Зараз з'ясовуємо всі деталі. Справді, завжди так було, що перші особи держави - президент, прем'єр-міністр, голова Верховної Ради - на випадок захворювання повинні мати певні умови. Окремі палати і щоб поряд знаходилася державна охорона. Така практика завжди була. І, до речі, не тільки в Україні».

Він додав, що такі умови можуть стосуватися виключно керівництва держави.

«Багато чуток є. Кажуть, що Олександрівська - це, нібито, VIP-лікарня. Олександрівська лікарня є базовою. І переважно всіх хворих чи з підозрою на коронавірус сьогодні відправляють туди. Якщо збільшуватиметься кількість хворих, ми будемо лікувати їх і в інших визначених і підготовлених для цього лікарнях. Таких сьогодні в столиці 7, включно з Олександрівською», – додав міський голова.

Між тим, Bihus.Info сьогодні повідомив, що Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації розіслав медичним закладам міста наказ про особливі умови лікування «особливих пацієнтів». Документ датований 25 березня 2020 року.
Посилаючись на копію цього документа, зазначається, що в наказі йдеться про осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, по суті – це всі чиновники високого рівня країни. Департамент визначив перелік медзакладів, які повинні будуть приймати таких пацієнтів та прописав особливі вимоги до утримання хворих.

Серед головних вимог – окремі, ізольовані від інших приміщень, палати площами не менше 13 квадратних метрів з затіненими вікнами. Палати повинні мати зручні комунікації з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями. Також передбачена наявність окремого резерву лікарських засобів та розгортання окремих сестринських цілодобових постів у вищевказаних палатах або ж біля них. Людей, які будуть користуватись VIP-режимом, в наказі визначено, як «особи, щодо яких здійснюється державна охорона».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Хой Показати IP 26 Березня 2020 09:10
Ведь богатые тоже плачут
так таки так до Хой Показати IP 26 Березня 2020 18:02
але апаратів для штучноі вентиляціі легень зменшиться для* не слуг* пропорційно кількості палат для слуг
ну Показати IP 26 Березня 2020 09:11
то ж вони боги.
МмМ Показати IP 26 Березня 2020 09:16
Бо ж для vip-iв буде окрема eлiтна vip-версiя короновiрусу :-)
Лучанин Показати IP 26 Березня 2020 09:26
А полікуватися в звичайних палатах як всі українці не хочуть? Щоб на своїй шкурі відчули до чого довели медицину ???
Любі свині Показати IP 26 Березня 2020 09:33
Фігня то все. Ті палати.
Анонім Показати IP 26 Березня 2020 09:37
Вы заплатили сантехнику за замену унитаза. Но он, взяв деньги, просто уехал на теплое море и постит оттуда свои пьяные фоточки. Ваши действия? Ну конечно же вы едите в Эпицентр, покупаете унитаз, меняете его самостоятельно и пишите длинные посты в ФБ про то, что в трудную минуту важно брать инициативу в свои руки. Дикость? Но это именно то, что сейчас делает наше «гражданское общество». Масса людей призывают покупать в больницы маски, халаты, антисептики, аппараты ИВЛ. Некоторые даже это делают. Как они это делали в 2014 году, покупая для армии бронежилеты и тепловизоры. Молодцы, слов нет. Но, может, уже пора, наконец, вместо этого спросить у чиновников – а где же, млядь, наши общие деньги? Почему их хватает на оборудование элитных палат, но не хватает на районные больницы? Почему бюджета всегда хватает на мовных инспекторов, но никогда не хватает на учителей? Почему в стране больше чиновничьих элитных авто, чем аппаратов ИВЛ? Потому что если мы не спрашиваем, то зачем чиновникам поднимать задницу и начинать, наконец, что-то делать не только для себя? Пусть лохи и дальше покупают всё за свои деньги, тем более если они этим так страшно гордятся.
дідо Показати IP 26 Березня 2020 09:51
В обласній лікарні завжди були віп-палати.
12345 Показати IP 26 Березня 2020 09:52
я що у нас в Луцьку їх не має? обласну лікарню для кого роблять опорною....усі кошти туди спрямували...а ви народе в інфекційну "з своїм парацетамолом й тисячами гривень у готівці"....без коментарів...
європейка Показати IP 26 Березня 2020 10:48
Сором! Жах! .Але настало покращання, вони заслужили! Гидко! Зупинюсь, щоб більше не написати!
Таки так Показати IP 26 Березня 2020 11:02
Тіштеся...... Ті, хто крав і в с..... ці мав нас і цю країну, тепер за наші податки лікуватиметься у ВІП, а ми і наші діти ( не дай Бог) - де доведеться.......
Дідо Показати IP 26 Березня 2020 11:47
В Польщі он президент загинув, з вищим ешелоном влади - країна не зупинилась і нічого страшного не стало. Причому вони там справді працюють на користь держави. А наших дармоїдів вже давно пора за грати. Разом з "говрящою головою" Кличком.
Олег Показати IP 26 Березня 2020 12:10
ви ж самі їх вибрали на виборах. Це результат вашого вибору. Ви надали їм цю владу і повноваження. Тож, любі друзі, не скігліть, пожинайте плоди СВОГО вибору.
ой до Олег Показати IP 26 Березня 2020 13:33
так вибрали.... а було з кого вибирати? ? чи свинарчуків треба було біля корита лишити з дякулою ?
Олександр Показати IP 26 Березня 2020 12:55
З палатами для VIP персон дещо правильно. Ті з них, кому передбачена державна охорона, під час ізоляції продовжують мати право на державну охорону, а відтак повинно бути приміщення для охорони, сам хворий повинен мати окрему палату(не так вже і багато таких хворих), аби такий хворий мав можливість дистанційно виконувати більшисть своїх обов'язків необхідна відповідна комунікаційна забезпеченність, а от харчування, лікування, забезпеченність лікувальними засобами і медичним персоналом для всіх хворих в державних і комунальних закладах має бути ОДНАКОВА!
fs Показати IP 26 Березня 2020 13:16
Хай терміново скінуться ті віпники людям на лікування. Божий гнів вже прийшов.
CC Показати IP 26 Березня 2020 13:45
Так, вибрали. Але потрібно їх контролювати і цікавитися, що вони роблять. І реагувати як французи... А не бути, терпілами...
Віктор Показати IP 26 Березня 2020 19:37
"Каждый народ имеет то правительство, которое он заслуживает"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus