USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У лісах Гаразджі змагалися лижники

18 Січня 2016 13:34
На Волині 15-16 січня відбувся 5-й Чемпіонат області серед юніорів з лижного туризму.

Волинь – одна з небагатьох областей, яка проводить такі змагання і має хороші традиції у розвитку цього виду спорту. Збірні команди області – як дорослі, так і дитячі – одні з найкращих в Україні.

На змагання, які відбувались на базі обласного Центру туризму, спорту та екскурсій «табір Сонячний», що у селі Гаразджа Луцького району, прибули 12 команд. Крім волинських спортсменів з Горохівського, Ківерцівського, Луцького, Маневицького районів та Луцька, за першість змагалися і дві команди туристів-лижників із сусідньої Рівненської області – представники обласної станції юних туристів та Дубенської районної станції юних туристів.

Після урочистого відкриття, на якому туристів-лижників привітали директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін та директор Рівненської обласної станції юних туристів Василь Григор, розпочались особисті змагання на довгій дистанції «Лижного маршруту». Для подолання маршруту спортсменам потрібно було пройти близько 4 км лісовим масивом Гаразджа, орієнтуючись по карті, та продемонструвати свої вміння і навички у проходженні різних технічих та лижних етапів.

Серед хлопців найкращі результати показали: Деонисій Семенюк (Луцький район), Василь Кондрачук (Рівненська обл.) та Дмитро Охоцький (Ківерцівська станція юних туристів). Серед дівчат найспритнішими виявились: Софія Варинюк (Луцький район), Олена Коблюк (Рівненська обл.) та Анастасія Демянчук (Ківерцівська станція юних туристів).

Змагання проходили в досить таки екстремальних умовах, у зв'язку із малою кількістю снігу в перший день, дистанції були льодяні, проте за ніч його випало вдосталь, що і порадувало учасників.

Командна «Смугу перешкод» другого дня включала в себе різноманітні підйоми, спуски, траверси, долання ділянки тонкого льоду. Найкращий час роботи на дистанції показали спортсмени Рівненської обласної станції юних туристів, другими фінішувала команда Ківерцівської станції юних туристів і замкнули трійку лідерів туристи-лижники Луцького району. Оскільки у змаганнях брали участь і представники іншої області, підводились два підсумки: у Чемпіонаті Волині І місце посіли представники Ківерцівського району, а ІІ та ІІІ місця – за спортсменами Луцького району. За підсумком Відкритих змагань серед юніорів з лижного туризму перемогу святкували рівненчани, ІІ місце у туристів Луцького району і ІІІ – у Ківерцівської станції юних туристів. Переможці отримали грамоти, дипломи, медалі та кубки.

Ці змагання стали черговим етапом підготовки спортсменів до Всеукраїнських змагань з лижного туризму, які відбудуться у лютому в Сумах.



Ольга Яцюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ромик Показати IP 18 Січня 2016 19:22
А я то думаю чого старший Ляхович з самого ранку в касцi ганяэ на лижах , а виявляэтся що це вiн тренирувався.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus