USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Золоті досягнення волинських лижників на Кубку України

27 Січня 2015 18:15
64 грамоти, медалі та кубки – такий здобуток волинських туристів-лижників, які взяли участь у змаганнях Кубку України з лижного туризму.

З 22 по 26 січня на схилах гірськолижного комплексу Славське Львівської області відбулися змагання Кубку України з лижного туризму, організованих Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді та Федерацією спортивного туризму України.

На трьох дистанціях IV класу на рівні з дорослими змагались і діти. Залік Кубку України проводився паралельно і серед юніорських команд.

Волинь представляли дві збірні команди: юніорська - вихованці Волинського центру туризму, спорту та екскурсій, а також Луцького міського центру туризму та Старовижівської станції юних туристів і доросла - вихованці і працівники Волинського центру туризму та студенти ВНЗ.

Волиняни продемонстрували високий рівень спортивно-технічної підготовки та лижної майстерності. Цікавою інтригою у перший день змагань на командній «Смузі перешкод» стала перемога нашої юніорської команди, яка обійшла навіть дорослих. Проте у подальшій боротьбі досвід старших таки взяв вверх.

У загальному підсумку переможний Кубок України дістався дорослій команді Волині. Приємно вразила своїми успіхами дитяча збірна, яка посіла загальне ІІ місце і І-ше - серед юніорів. Таким чином, волинські спортсмени черговий раз підтвердили свій непереможний статус з техніки лижного туризму.

Абсолютним чемпіоном в особистому заліку серед чоловіків став капітан волинської команди, майстер спорту Олександр Оришко, другим був теж волинянин Іван Гаць. Серед жінок Тетяна Гись фінішувала другою. Лідером серед юніорів стала Мирослава Токарська, а Дмитро Яма і Дмитро Тимощук посіли ІІ і ІІІ місця, пропустивши вперед спортсмена із Закарпаття.

64 грамоти Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України та дипломи Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, медалі та кубки – такий здобуток волинських туристів-лижників. Крім того, четверо спортсменів – Дмитро Яма, Сергій Бобела, Володимир Мельничук та Мирослава Токарська виконали на цих змаганнях норматив «Кандидата у майстри спорту».

У лютому цього року відбудуться ще старти Чемпіонату України з лижного туризму у Чернівцях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus