USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У «Лісовій пісні» оновлять корпус та добудують басейн

19 Жовтня 2017 08:59
Ремонт опалювальної системи, капітальний ремонт житлового фонду та добудова басейну – саме так планують реконструювати санаторій «Лісова пісня» у Шацькому районі.

Про це стало відомо під час засідання майнової комісії Волинської обласної ради, повідомляє прес-служба облради.

Як розповіла в.о. директора оздоровниці Руслана Дибель, у найближчій перспективі планують зробити капітальний ремонт саме корпусу №2. Реконструкція відбуватиметься у відділі маркетингу та в лікувальному корпусі №4. Є наміри урізноманітнити харчування. У планах оздоровниці – зариблення озера Пісочне.

За інформацією керівника санаторію, є й далекоглядніші плани розвитку. Зокрема планують завершити біохімічне та клінічне дослідження мінеральної води та побудувати бювет для її прийому. Наразі вивчаються можливості для розливу і пакування води з комерційною метою. Працюватимуть над ремонтом інших корпусів та запровадженням альтернативного опалення. Йдеться про сонячні батареї та встановлення міні-котелень. Адміністрація закладу має намір подбати й про розширення сфери дозвілля для відпочивальників.

Втім на часі для санаторію – добудова басейну. Ціна питання – понад 13 млн грн.

Для цього просять знайти необхідні кошти в обласному бюджеті. Між тим, голова фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеслав Рубльов повідомив, що наразі ведуться переговори з польською стороною в частині залучення позабюджетних коштів на умовах співфінансування з обласного бюджету та власних доходів оздоровниці.

Руслана Дибель розповідає, що справи в санаторії, в порівнянні з минулим роком поліпшилися. Зараз там відпочиває 430 людей, з них 10 % придбали комерційні путівки. Водночас в.о. директора закликає депутатів допомогти комунальному санаторію впевненіше стати на ноги, бо самостійно реалізувати дорогі інфраструктурні проекти найстарішій оздровниці краю з радянською забудовою буде не під силу.

Депутат Сергій Слабенко звернув увагу колег до ще однієї проблеми, яка може вплинути на розвиток санаторію "Лісова пісня". Йдеться про потребу в інвентаризації власності оздоровниці. Депутати підтримали цю пропозицію і проголосували за відповідне протокольне доручення відділу виконавчого апарату обласної ради з питань управління об'єктами та землями спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus