USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Лівії через шторм загинули 2000 людей, ще тисячі вважаються зниклими безвісти

12 Вересня 2023 15:29
Щонайменше 2000 людей загинули, а тисячі вважаються зниклими безвісти після масштабної повені, яка охопила лівійське місто Дерна після сильного шторму та дощу.

Про це пише Reuters з посиланням на владу східної Лівії.

Речник Лівійської національної армії, яка контролює східну частину країни, Ахмед Місмарі сказав, що катастрофа сталася після обвалу дамб над Дерною, «змивши цілі квартали з їхніми жителями в море».

Він зазначив, що безвісти зникло від 5 до 6 тисяч осіб.

Читати ще: У Китаї сьомий день поспіль триває тропічний шторм

За інформацією групи допомоги «Червоний Півмісяць», кількість загиблих у регіоні досягла 150 і, як очікується, сягне 250. Усама Хамад, голова паралельної східної адміністрації, заявив місцевому телебаченню про понад 2000 загиблих і тисячі зниклих безвісти.

Лівія політично розділена між Сходом і Заходом, і державні служби розпалися після повстання 2011 року, яке спричинило багаторічний конфлікт. Міжнародно визнаний уряд у столиці Триполі не контролює східні території.

Президентська рада з трьох осіб, яка виконує функції глави держави в розділеній країні, попросила міжнародну спільноту про допомогу.
Нагадаємо, кількість жертв руйнівного землетрусу в Марокко, що стався 8 вересня, перевищила 2000 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus