USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У лучан відбирають квартиру за борги по «комуналці»

31 Березня 2016 23:30
Квартиру, що у будинку на вулиці Коновальця, 1б, відберуть у власників та реалізують вже 11 квітня. Причиною цьому є злісне боргування коштів за комунальні послуги.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу у режимі відеоселектору за участю голів районних державних адміністрацій, міських голів.

Заступник начальника управління Державної виконавчої служби Анатолій Клехо зауважив, що останнім часом збільшилась кількість боргів і, як наслідок, виконавчих проваджень. Нині відомство має 6111 виконавчих документів загальною сумою на більш ніж 19 мільйонів. Більшість з них (4067 випадків) – з обласного центру Волині.

В крайніх випадках структура має право на реалізацію майна боржників. Винятком є випадки, коли в квартирі прописані малолітні діти, або борг становить менше десяти мінімальних заробітних плат.

Для прикладу, на реалізацію виставили квартиру, що на вулиці Коновальця, 1б. Її реалізують 11 квітня. Нині потенційних покупців немає, проте, зі слів Леха, як правило, вони з’являються за декілька днів до завершення торгів.

Власниками квартири є матір і син. Держвиконавець неодноразово попереджав їх про те, що ті з часом залишаться без квартири, якщо не погасять борг. Проте жінка відмовляється підписувати будь-які документи, а син взагалі ігнорує працівників служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
# Показати IP 1 Квітня 2016 00:21
От вона перша ластівка життя по новому, з новими цінами і тарифами? Скоро як французи будем на деревах жити, або як кроти в землянках. І уявіть ситуацію: роботи з пристойною платнею держава забезпечити не може. А викопаєш землянку присунуться в піджачках, галстучках на лексусах з притензіями що ти землю державну захопив. І вони ще питають чого в їх долі злий путін з'явився?
Ольга до # Показати IP 1 Квітня 2016 08:36
Це перший варіант Другий - є знайома сім"я (мати і син) На комуналку грошей нема , а на горілку - завжди будь ласка Так ,що їм прощати борги ? Це в той час , коли пенсіонери за свої копійки в першу чергу оплачують ком послуги
Анонім до Ольга Показати IP 1 Квітня 2016 09:12
Горілка стільки як комуналка не коштує.
прохожий до Ольга Показати IP 1 Квітня 2016 09:22
Не мають права забирати власність за не оплату за якісь там послуги!!! Нехай відключають від опалення, електрики, водо-, газопостачання.... Що це за дибільні закони! Може люди не хочуть їхніх нав'язаних "послуг"
# до Ольга Показати IP 1 Квітня 2016 10:59
Їм повинні були припинити постачати газ і воду вчасно. А не накопили борг непідйомний а тепер згадали і вирішили за борги продати квартиру і оплатити. Чому накопився борг бо цьому сприяли.Так випадки є різні і люди теж різні. Проте хіба від доброго життя люди спиваються? Жили б добре не спивались би. Найбільш шкода люде що хочуть працювати їм роботи нема держава не може забезпечити. А взяти з населення хоче по повищених цінах. Це не по європейськи, бо ціни піднімаються коли продукт стає якіснішим. А у нас що якість газу чи його надходження покращилось. Холодно всерівно в квартирі а платим по підвищеній ціні. Це не ринкова система це загарбницька система яка не передбачає піклування про споживача а лише про збагачення навіть не казни а свого кармана.
Анонім Показати IP 1 Квітня 2016 01:34
А приміщення обласної поліції теж заберуть за борги?Сьогодні ж вицшла стаття,що у силовиків борги за тепло на мільцони і щось нвхто не наїздає на міністерство МВС.
Анонім Показати IP 1 Квітня 2016 08:31
Я знаю таку сім"ю, яка взагалі не платить комуналку - зате на горілку гроші є ! Так ,що їм прощати борги
Волинянка Показати IP 1 Квітня 2016 08:36
За квартири не платять багаті, а бідні останні копійки віддають
40а до Волинянка Показати IP 1 Квітня 2016 09:22
Ще трохи і ти будеш бідна і без квартири. Роботи в державі немає телепо.
Анонім Показати IP 1 Квітня 2016 09:25
Спочатку людям нав'язують послуги - такі як Луцьктепло, від якого дякуючи міській раді неможна відключитись, а потім хочуть ще й квартири забирати..... дійсно по новому
жах Показати IP 1 Квітня 2016 09:44
і що ,людям бомжувати по вокзалах чи як? скоро перетворять людей на кочівні голодні і брудні табуни
літо Показати IP 1 Квітня 2016 10:13
Все це відбувалось у Латвіі років з 15-20 тому, коли вони "європейські " стандарти переходили. А вам про це ніхто не розказував. І зараз там вартість комуналки= розміру пенсіі. Думати треба було про це раніше, коли Яник асоціацію не підписав. А тепер лишається лише розлабитись...
Правда Показати IP 1 Квітня 2016 10:23
Які у нас ганебні закони. На 2 бомжа у Луцьку буде більше, які будуть красти. Чому цих людей не направити на примусові роботи, а частину заробітку на - погашення комуналки. Деградуємо... Ганьба
Инквизитор Показати IP 1 Квітня 2016 11:40
Волыньгаз и Облэнерго давно уже стали не государственными компаниями. Законы написаны "под себя". Посему недвижимость забирают олигархи-властьимущие
Лучанка Показати IP 1 Квітня 2016 12:49
народ, опамятайтесь! Шари не буде! Замахали вже всі хитроср*кі! Якщо мінімалка - отримує субсидію. Пенсіонери зі своїх мізерних пенсій платать в першу чергу, а якийсь м*дак буде все ігнорувати?! За 2-3 тисячі гривень боргу квартиру відбирати не будуть. Зайдіть на сайт водоканалу і подивіться списки боржників - як можна назбирати 30-35 тис. гр. боргу?! У нас сусіди мають 3 автомобілі, всі дорослі(3) працюють - борг більше 17000 .гр. ... По будинку борг - 174 тис. гр. - жодного бідняка в будинку нема - є вкрай нахабні! тому таких треба брати за шкірку...
User до Лучанка Показати IP 1 Квітня 2016 13:31
Так і є. Дуже багато хитропопих зробилося, які чекають що борги їм держава спише, як колись раніше. Тільки от халепа, хитруни ніяк не второпають, що тепер вже комунальні підприємства не державні, а Фірташі та Ахметови прощати комусь борги не будуть. Результат ми бачимо описаний у цій статті. І це правильно. В моєму будинку живе сімейка, має 3 авто, пару контейнерів на Варшавці, і ... більше 10тис. боргу за комуналку. На питання "чому не платите?" є геніальна відмазка: "На ощадкнижці (ще радянській) є гроші, хай беруть звідти і покривають борг". Занавіс.
Ми браття!!! Показати IP 12 Квітня 2016 13:12
Люди схаменіться! Та суть не в того у кого скільки машин чи хто платить чи ні, суть у тому що оплата за комуналку перевищує мінімальну заобітну плату! По друге наша влада зовсім не дбає про те щоб дати можливість боргуючим відпрацювати аборгованість! По третє куди ви дивитесь? не дивіться як живуть інші (тобто ваші сусіди), у кожного свої проблеми, у кого з здоровям, у кого з роботою....а середньомісячна зарплата на сьогодні у Луцьку не перевищує 2000грн. І як ви собі представляєте нормально прожити на ці гроші??? Прикинемо у вас зп 2000 Комуналка 500-1500 Їжа 1300-1800 Доїзд на роботу, з роботи та по роботі 200-300грн Хімія, порошок, шампунь,зубна паста та ін. 50-100грн Стрижка, труси,носки та ін. 30-50грн Одяг 200-350грн (тобто 24000в рік на одяг аби хватило) А тепер плюсуємо по мінімуму 500+1300+200+50+30+200=2280грн Нам цих коштів не вистачить щоб нормально прожити. І це не говорячи про те, що людині треба виділяти ще коти на поїздки в село, прогулянки по місту, та витрати якщо жінка в декреті і є маленька дитина до трьох років.(допомоги на дитину якщо родичі не допомагають речами та молочком не вистачає...) І замісь того щоб один одного підтримувати ви скалите зуби і обливаєте брудом! Навчіться поважати одне одного та підтримувати у важкі хвилині! Повірте коли біда завітає у вашу хату то окрім вас самих та інколи сусідів, родичів ніхто про вас не потурбується, а особливо держава!!! Для держави ми просто колонія яка працює на їхні потреби та побажання! Вони безкоштовно відпочивають при чому за кордоном, а інвалиди не можуть путівки дочекатись на якийсь тамСвітязь чи озеро Пісочне Вони безкоштовно лікуються, а ми збираємо останні копійки та просимо у друзів, родичів щоб пролікуватись. Тут можна ще багато писати...Головне щоб ви зрозуміли, що ми маємо бути разом, бо якщо нас пересварять то нації уже не буде! Я вірю в Україну!!!І у нас!!!! Вірте і ви!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus