USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцькій міській раді презентували книги для незрячих

18 Січня 2018 13:48
Презентація книг для незрячих “Країна Ніландія”, “Луцьк. Прогулянки містом”, “Православний молитовник”, “Почути”, “BRAILLEBOOK” відбулася 18 січня у Луцькій міській раді, повідомили у прес-службі ради.

Голова громадської організації “Генерація успішної дії” Віталій Ткачук розповів, що в організації створено першу на Волині Студію друку шрифтом Брайля, яка має спеціальний принтер для друку. За його словами, своєю продукцією видавці діляться з іншими людьми з особливими потребами. Їхні книги є у бібліотеці Українського товариства сліпих, Волинській державній обласній науковій універсальній бібліотеці імені Олени Пчілки, Крупівському навчально-реабілітаційному центрі, інклюзивних групах дитячих садків міста Луцька і, звичайно, у спеціалізованих школах для незрячих дітей в Україні.

Віталій Ткачук зауважив, що презентація відбулася в рамках чергової зустрічі з радником міського голови Ігором Поліщуком, з яким вони спілкуються щомісяця.

“Він нас лобіює у Луцькій міській раді. Дякую за співпрацю усім волинським ЗМІ, Волинській обласній друкарні, усім депутатам Луцької міської ради і особисто Богдану Богоносу, який співпрацює не лише, як депутат, а й волонтер. Хочу висловити слова вдячності Ігорю Поліщуку і усім небайдужим лучанам”, - сказав він та розповів, що київські партнери мають наміри купити потужне обладнання для друку книг для незрячих, а ГО “Генерація успішної дії” також хоче докупити устаткування для своєї студії. На ці цілі уже є 50 тисяч гривень, тож, хто має можливість, може долучитися до благодійної справи.
Радник міського голови Ігор Поліщук подякував Віталію Ткачуку за те, що займається видавництвом книг, які дають можливість незрячим поринути у цікавий світ художньої літератури, зробити своє життя змістовнішим.
“Приємно, що саме у Луцьку працює студія, яких є небагато в Україні. Радий, що міська рада підтримує її. Луцька міська рада й раніше допомагала громадській організації “Генерація успішної дії” і, зокрема, Студії друку шрифтом Брайля, яка має спеціальний принтер. А у 2017 році ця фінансова допомога була значно більшою, адже для людей з порушенням зору книги шрифтом Брайля ­ єдиний спосіб читати власними руками.

Я брав участь в експерименті “Відчуй життя у темряві”, знайомився на скільки адаптовані вулиці Луцька для людей із вадами зору і після цього експерименту зрозумів, що необхідно змінювати доступність міста, щоб воно було комфортним для людей з порушенням зору і для інших людей з інвалідністю.

На вулиці Липинського викладено тактильну плитку, уже зроблено озвучення у дванадцяти тролейбусах, за декілька місяців плануємо завершити цю роботу. Окрім того, працюємо над озвученням у маршрутних транспортних засобах. Сподіваюся, що до кінця літа пішохідні переходи у густо населених районах міста також будуть озвучені, адже відсутність озвучення спричиняє великий дискомфорт для людини, яка не бачить. Робота ведеться, ми постійно зустрічаємося, спілкуємося з Віталієм Ткачуком, стараємося зробити усе від нас залежне. Приємно, що він нас називає друзями, партнерами, ми також називаємо громадську організацію “Генерація успішної дії” своїм другом і партнером”, - зауважив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus