USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцькраді не підтримали ідею навчань з цивільної оборони

26 Лютого 2015 09:53
Питання про окремі заходи цивільної оборони міста не отримало підтримки обранців луцької громади.

Про це йшлося під час 71-ї сесії Луцької міської ради 25 лютого.

Автор проекту рішення депутат Андрій Осіпов зазначив, що місту потрібні загальноміські навчання з цивільної оборони, виконком повинен об’єднати свої зусилля із інформаційної роботи щодо цивільного захисту населення з політичними партіями та громадськістю. Також депутат пропонував створити у Луцьку добровільну пожежну дружину, для чого, з його слів, не потрібно витрачати бюджетні кошти. Депутат каже, він не пропонує готових рішень, а закликає підтримати питання про необхідність загальноміських навчань, натомість, порядок їх проведення повинен згодом визначити виконком.

Депутат Катерина Мельник поцікавилися, чи не викличуть загальноміські навчання паніки серед населення. На це автор проекту рішення відповів, що страх людини, якій доведеться спуститися сходами з дев’ятого поверху у сховище, можна зіставити із наукою, яку ця людина отримає.



На користь проекту рішення виступив дехто з депутатів. Так, депутат Сергій Сівак зауважив, що питання підняте слушно. Він зазначив, що інформаційні матеріали, які розміщені в під’їздах будинків, надруковані дрібним шрифтом, а в таких листівках потрібно більше малюнків та наочності та менше тексту. На необхідності регулярних навчань наполягав і депутат Юрій Вега.



Натомість, депутат Василь Гриб зазначив, що проект рішення підтримувати не варто, тому що всі заходи із цивільної оборони та навчання населення вже передбачені постановами Кабміну.



Своєю чергою, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Луцької міської ради Юрій Кирилюк визнав, що нині гострим є питання навчання населення цивільного захисту. Так, працюючих лучан навчають безпосередньо на підприємствах та організаціях, а от щодо загальноміських навчань питання ще потрібно вивчити.

Щодо добровільної пожежної дружини, він зауважив, що, відповідно до чинного законодавства її створити у Луцьку неможливо, адже для цього потрібні додаткові капіталовкладення: виділення приміщення, придбання пожежної машини, виділення коштів на цілодобове чергування тощо. Втім, за рішенням міськради можна утворити громадське формування цивільного захисту населення.

Заступник начальника управління ДСНС Костянтин Романчук зазначив, що стосовно навчання непрацюючих осіб ситуація складніша, ніж з працюючими, але порядок проведення навчання потрібно додатково обговорити. Влаштувати евакуацію людей, наприклад, з дев’ятиповерхівки, з його слів, наразі складно. Він зауважив, що важливо здійснювати навчання населення через ЗМІ та листівки, організовувати суботників із приведення в порядок підвальних приміщень.



Після тривалого обговорення та дискусій за проект рішення проголосувало лише 13 обранців луцької громади, відтак, рішення про окремі заходи цивільної оборони не ухвалили.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Корінний лучанин Показати IP 26 Лютого 2015 10:21
Т-А-А-К! Видно "ПРОДВИНУТІ" депутати - НЕДОЛУГІСТЬ 100%. Колись цьому придавали значення , були відповідальні люди на підприємствах і періодично ( ну 1раз рік , точно) проводились навчання - семінари в Луцьку , на кожному підприємстві були команди із працівників. І бомбосховища більш-менш були в хорошму стані. А зараз ПОВНИЙ ПОФІГІЗМ!!! Оце так! А відносно непрацюючих, то в кожній сімї, родині є працюючий якого навчать та який може навчити своїх близьких.
Ігор Показати IP 26 Лютого 2015 11:23
Яка паячка в цього Осіпрова,кирипича просить.Бідує бідненьки,Зарплата 1500 і платить за комунальні 2000, а продукти, а ліки. Бідує народний обранець. А в АТО його хай повоює ,захистить свої кошти,яких у нього ой як багато так дбає про дурнуватий нарід.Коли будете таких люструвати всіх таких,як він?
Анонім до Ігор Показати IP 26 Лютого 2015 14:37
як він може жити на 1500 грн. коли він з клієнта 6000 у.о. бере ??
Ігорю Показати IP 26 Лютого 2015 12:44
Голодний лише про їжу думає. Бере навіть зі смітника, не думаючи, що завтра може здохнути через отруєння. Луцьк в руках недалеких і голодних.
Штірліц Показати IP 26 Лютого 2015 15:02
Нащо те навчання?? Виживати? Фіг вам! Здихайте, неугодні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus