USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку можуть з'явитися пожежні дружини

18 Лютого 2015 13:47
Добровільні пожежні дружини хочуть створити в Луцьку, аби у випадку надзвичайної ситуації в місті сотні людей взялися за спасіння міста.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту вчора, 17-го лютого.

Зі слів депутатів є нарікання, що це додаткові непотрібні фінансові витрати. Втім, наголошують члени профільної комісії, що пожежні дружини – це добровольці, яким не платитимуть гроші. Головні їхні функції - допомагати рятівникам у випадку надзвичайної ситуації в місті.

«Така група потрібна, адже у випадку надзвичайної ситуації будуть люди, які знатимуть, від кого отримати завдання, де взяти інвентар і як допомогти місту. Зрозумійте, що більшість буде піклуватися лише про себе, тому допомога повинна бути організована. Я зауважу, що таких людей-добровольців у Луцьку не бракує й вони за це не будуть брати кошти. Нагадаю, торік, коли казали, що Янукович відключить зв’язок, то лучани домовилися, хто куди іде й як виїжджатимуть на Київ», – пояснює член комісії Андрій Осіпов.

Учасники засідання підтримали проект рішення «Про окремі заходи цивільної оборони міста Луцька» й рекомендують його ухвалити під час сесійного засідання.

Зауважимо, що проект рішення передбачає й розробку виконкомом загальноміських навчань для населення про те, як діяти у надзвичайних ситуаціях. Також у документі вказано, що необхідно розробити читабельні листівки для городян.

Нагадаємо, для обласного центру потрібно 25 електросирен, аби система оповіщення охопила все місто. Втім із 15 наявних працюють лише 7.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мik(галицька камиша) Показати IP 18 Лютого 2015 14:18
я була би радая якщо би у Нововолинську такє теж було зроблено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus