USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькій міськраді створять новий департамент

20 Січня 2015 10:57
Пропозицію реорганізувати управління економіки в департамент економічної політики підтримали члени бюджетної комісії міської ради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 січня.

Як повідомив заступник міського голови Тарас Яковлев, управління хочуть перевести у ранг департаменту тому що, мовляв, у міста є нові виклики та завдання із залучення інвестицій. Так, з його слів, триває серйозна робота із залучення муніципальних інвестицій та реалізації проектів у галузі транскордонного співробітництва.

Отже, виникає потреба створення структурного підрозділу, який займався б такими проектами. У новоствореному департаменті економічної політики працюватиме відділ інвестиційної політики, що охоплюватиме два напрямки роботи – роботу з приватними та комунальними інвестиціями.

Зі слів Тараса Яковлева, міський голова поставив завдання про створення департаменту у межах чисельності управління економіки, де нині працює 17 осіб.

Розкритикувала пропозицію про створення нового департаменту начальник управління економіки Любов Ковпак. На її думку, це рішення збільшить витрати та обсяг вихідної інформації за підписом міського голови, тобто, зменшить оперативність роботи.

Витрати на утримання апарату, з її слів, збільшаться, оскільки заробітна плата директора департаменту вища, ніж начальника управління. Так, на заробітну плату працівників департаменту витрачатимуть орієнтовно на 36 тисяч гривень щороку більше.

Любов Ковпак нагадала, що департамент економіки був створений у 2006 році, а в 2011 його структуру змінили, створивши управління замість департаменту.

На це Тарас Яковлев зауважив, що управління наразі працює не в повному складі, а завдяки тому, що планують вивільнити бухгалтера, зможуть підсилити виконавців самого департаменту. Також, з його слів, необхідно розділити функції між відділами, тому створення відділу інвестиційної політики на часі.

Секретар Луцької міськради Сергій Григоренко зазначив, що реорганізація управління свідчить про те, що міський голова незадоволений його роботою.

У підсумку, члени комісії підтримали рішення про створення департаменту економічної політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Економіст Показати IP 20 Січня 2015 10:59
Від зміни "валєнків" ноги не міняються...
Лучанин до Економіст Показати IP 20 Січня 2015 16:18
Реорганізація зазвичай свідчить про те, що попередньо нічого не зробили, налажали і треба показувати "покращення". Коля впав в моїх очах після того як почав нагло кришувати синочка бізнес і писати "то вони все брешуть, а я правельний і хороший". Якщо керівник хоче, аби щось зробили - він дає доручення а не міняє структуру. Риба гниє з голови - понабирали кумів братів сватів - і тепер нема ким робити. В країні оголошують про скорочення кількості паперових клопів а в ЛМР Колюня робить що хоче. Такі організації вже створювалися і при ОДА і при облраді - результат - нульовий. Це були спроби прилаштувати потрібних, а також централізовано впливати та грантові фінансові потоки. Нічого, владці, прийде децентралізація і тоді ви людям не зможете сказати, що то все Київ винуватий. Офірних цапів більше не буде!
123 Показати IP 20 Січня 2015 11:01
я за!
Анонім Показати IP 20 Січня 2015 11:06
От вам і скорочення! Ще більший штат роздують.
Укр до Анонім Показати IP 20 Січня 2015 16:20
Я пропоную скоротити Голову міської ради - всерівно з нього толку як з козла молока - одні витрати, а толку нуль.
вадим Показати IP 20 Січня 2015 11:11
когось мабуть з нових треба працевлашт увати і під них проходять такі реорганіхації а казав мер що буде скорочувати брехуни скрізь
Галя до вадим Показати IP 20 Січня 2015 11:41
Точно так . Брат, сват, чи невістка непрацевлаштовані. А як під Крохмаля створили абсолютно непотрібний відділ, який створює іллюзію дублювання роботи правоохоронних органів.
Анонім Показати IP 20 Січня 2015 11:42
А що верзе Гунчик, скорочувати бюджет, а бездельників плодити знову і знову.Створюють департаменти самі під себе під своїх кумів,сватів, а людей держать за лохів.що зробиш так було і буде завжди.Доки ці чинуші не будуть боятися люду,бо вони їх знищать.
опа Показати IP 20 Січня 2015 11:42
Як би в міськраді була пожежа або вибух, то прості лучани напевно раділи та святкували. Толку від наших чинуш нуль при будь-якій владі(((
Рада Показати IP 20 Січня 2015 11:45
Це перемога, замість того шоб скорочувати вони роблять департамент аж, і то в галузі економіки, ганьба. Влада туди взагалі має чим найменше лізти. Держава - геть із економіки ! А кажуть шо міськрада буде скорочувати службовців, ага "скоротили"
cпостережливий Показати IP 20 Січня 2015 13:09
сокращаем аппарат --удлиняем змеевик--на виході більше ніж на вході
За справедливість Показати IP 20 Січня 2015 13:37
Пропоную у міській раді, можна і в обласній, створити департамент контролю за діяльністю усіх відділів і чиновників. Поставив завдання : звітуєш. Не виконав, зарплатню на АТО. Після третього невиконаного - звільнення з роботи. І як результат: найбільш безкорисливі департаменти, відділи - ліквідовувати. От тоді і буде прозора картина і очищення влади.
Микитка Показати IP 20 Січня 2015 16:14
Ясно, як Божий день-треба набрати молодих дівах, які будуть "працювати", а Ковпак не знають як виперти, от і роблять такий переворот. А вона толковий спеціаліст, дуже шкода що такі підходи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus