USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцькій школі облаштовують укриття. Відео

19 Червня 2022 14:04
У луцькій школі № 2 розпочалися роботи з облаштування укриття. Його ремонтують, аби з нового навчального року діти могли вчитися очно та під час повітряних тривог перебували у комфортних умовах.

Про це розповів Суспільному директор навчального закладу Роман Поліщук.

Укриття у навчальному закладі складається з трьох приміщень. У них можна розмістити 270 дітей.

Зі слів директора, загалом у школі навчається тисяча п’ятнадцять учнів. Аби всі діти вмістилися в укритті в разі небезпеки, планують запровадити позмінне навчання або ж оберуть іншу форму.
Поки роблять ремонт в одній частині укриття, в іншій, відремонтованій, уже готові приймати людей під час повітряної тривоги. В укриттях є два аварійні виходи.

Читати ще: Як навчатимуться в школах, де не вистачає місць в укритті

«Плануємо стіни побілити, щоб зменшити сирість та грибок. Вода в укритті вже є, але не функціонує каналізація. Наше завдання її прочистити та зробити, та відновити роботу туалету», – говорить директор школи.
58-річна техпрацівниця Ольга Кондратюк збиває стару штукатурку. Каже: тут навчається її онук. Хоче, аби він та інші учні повернулися з 1 вересня на уроки до школи.
В іншій кімнаті укриття чоловіки розбирають стіну, щоб збільшити площу приміщення. «Зносимо стіну, бо вона не є несучою, її колись добудували, а ми хочемо розширити, щоб тут була більше місця», – каже робітник Роман Аршулік.
Роботи з облаштування укриття у луцькій школі № 2 планують завершити до кінця червня.

Як розповів директор департаменту освіту Луцької міської ради Віталій Бондар, загалом у Луцькій тергромаді є 38 шкіл. З них – шість мають протирадіаційне укриття. Які із них відновлять роботу 1 вересня стане відомо згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Колега Показати IP 19 Червня 2022 14:56
Приємно бачити старання молодого директора у всьому. А іншим його колегам треба брати приклад, бо душа болить, коли бачиш деградацію та незацікавленість у роботі.
Знайомий Показати IP 19 Червня 2022 16:26
Молодець на департамент мітить
Я Показати IP 19 Червня 2022 18:00
А я вважаю повним маразмом вести дітей в школу , коли є загроза ракетних ударів та наступу з Білорусі. Не дай Бог почнеться, уявляєте паніку в місті чи забули 24.02. ? Як заберуть дітей зі шкіл? І чи помогло бомбосховище в драмтеатрі в Маріуполі?
Просто Показати IP 20 Червня 2022 07:22
Ну лікарню на днях обстріляли… а ви хочете дітей наражати на небезпеку. Які школи , поки війна?!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus