USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Як навчатимуться в школах, де не вистачає місць в укритті

18 Червня 2022 20:09
Для відновлення очного навчання деяким українським школам доведеться організовувати уроки по змінах.

Це пов’язано з тим, що у шкільних укриття може бути недостатня кількість місць для всіх учнів, повідомив начальник управління загальної, середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко у коментарі «ЛІГА:Life».

«Якщо ми точно знаємо, що в школі укриття на 200 осіб, а у нас вчиться 600, то, на жаль, доведеться організувати очне навчання в три зміни. Або – змішане навчання», – сказав Кононенко.

Читати ще: З вересня у Луцьку можуть запрацювати лише школи з бомбосховищами. Які саме

Він зазначив, що організація навчання на 1 вересня в кожній конкретній школі залежатиме від керівника закладу.

Також до початку навчального року у школах мають перевірити, скільки часу дітям потрібно, щоб спуститись з третього чи другого поверху до укриття.

Кононенко, зазначив, що первинну перевірку вже було зроблено, зокрема аудит 13,7 тис. шкіл виявив, що лише 8% з них мають обладнані укриття.

Він також зазначив, що у МОН рекомендують уряду знайти інші приміщення укриттів для людей, оскільки школи мають бути розраховані лише на учнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1+1 Показати IP 18 Червня 2022 23:21
Це просто пздц
Мама Показати IP 19 Червня 2022 12:03
Маразм говорити за офлайн навчання у війну. Загроза ракетних ударів, загроза з боку Білорусі. Ви хоч уявляєте яка буде паніка в місті, якщо не дай Боже почнеться наступ ? Як буде дітей забрати зі шкіл? Це будуть пробки, аварії. Для кацапні ж зібрати дітей в школах- як червона тряпка доя бика. До того д журналісти вже десятки раз озвучили які школи навчатимуться. Це як про яворівський Полігон сказали- відразу бомбанули туди, про ремонтний завод під Києвом - теж бомбанули. І які сховища в школах?!!!! В Маріуполі в драмтеатрі вони помогли?!!!! Не дурнійте. Думайте як війну закінчити, як побільше життів зберегти. Діти і так на стресі. І що всі такі розумні , хто школу закінчим офлайн. Нічого не станеться як повчаться дистанційно ще. Мені важливо щоб дитина була жива і здорова , а не піддавалась небезпеці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus