USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькому прикордонному загоні – молоде поповнення

22 Червня 2016 22:03
27 молодих прикордонників познайомилися з керівництвом, офіцерами та ветеранами Луцького прикордонного загону. Призвали хлопців на військову службу з регіонів центральної та східної України

Про це повідомляють у прес-службі Луцького прикордонного загону.

Нагадаємо, вперше за 8 років лави Державної прикордонної служби поповнили солдати-строковики. Цієї весни новобранців відправили до центрів підготовки.

Державна прикордонна служба України тимчасово відновила комплектування своїх підрозділів військовослужбовцями строкової служби.

Солдатів відбирали на конкурсній основі та після проходження місячного курсу навчання у відомчих навчальних закладах, а саме: Навчальному центрі Держприкордонслужби (Оршанець), Національній академії Держприкордонслужби (Хмельницький) молоде поповнення направили до місць несення служби.

Сьогодні в управлінні загону відбулось знайомство чергових 27 молодих прикордонників з керівництвом, офіцерами та ветеранами загону.

Начальник загону підполковник Олександр Соловей коротко ознайомив новобранців зі структурою органу охорони кордону, надав характеристику підрозділам, в які направляють щойно призваних прикордонників, а це відділи прикордонної служби на українсько-польській ділянці кордону, та побажав скоріше опанувати прикордонну науку і стати повноцінними помічниками своїм старшим колегам.

Від ветеранів виступив перший командир Луцького прикордонного загону генерал-лейтенант Аркадій Яворський, який застеріг хлопців бути наполегливими та уважними в нелегкій справі охорони державного кордону та завжди пам’ятати, що вони ходять по самій межі держави і в них за плечима вся країна.

Сьогодні під час заходів прикордонники долучились до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні хвилиною мовчання. Крім цього, молоді бійці побували у музеї прикордонної слави на території загону, де побачили всю ділянку відповідальності на макеті, ознайомилися з періодами становлення прикордонної служби від козацької доби до теперішнього часу. Призвали хлопців на військову службу з регіонів центральної та східної України, тому все, що пов’язано з державним кордоном та його охороною - це нова сторінка у їхньому житті.

Після допідготовки безпосередньо в підрозділах охорони кордону, де вони ознайомляться з ділянками відповідальності, особливостями служби, після відповідних теоретичних та практичних занять бійців вже залучатимуть до несення служби в прикордонних нарядах.

Нагадаємо, Держприкордонслужба не мала справи зі строковою службою більше 8 років, але зберегла потенціал для забезпечення проходження служби строковиків, які служитимуть майже в 170 підрозділах прикордонного відомства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus