USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому районі в навчальному закладі виявили 6 хворих на паротит

1 Березня 2023 14:54
В Луцькому районі в навчальному закладі зафіксували шість випадків вірусного паротиту. Вперше недугу в районі зафіксували початку лютого – в одній родині захворіли п’ятеро дітей та один дорослий.

Як повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб, шість нових хворих на паротит епідеміологи виявили у навчальному закладі, де вчилися діти з уже встановленим діагнозом.

«Вивчено вакцинальний статус учнів та персоналу школи – всі вакциновані проти епідемічного паротиту. В родині, де стався спалах – двоє дітей щеплені, четверо – не вакциновані», – зазначили епідеміологи.

Заходи з локалізації спалаху паротиту в Луцькому районі тривають.

Довідка

Епідемічний паротит за характерну клінічну картину в народі називають «свинкою». Найчастіше захворювання трапляється в дитячому чи підлітковому віці. Характерним симптомом є виражений набряк привушних залоз, біль, підвищення температури та зміна зовнішнього вигляду людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus