USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Сучасні навчальні класи та простора актова зала: у Луцькому районі відкрили новозбудовану школу майже на 400 учнів

18 Січня 2022 19:34
Сьогодні, 18 січня 2022 року, відбулося свято відкриття школи у селі Башлики Луцького району, в рамках якого учні та батьки мали можливість оглянути новозбудований навчальний заклад.

Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Загальна площа навчального закладу – 8105 м², потужність – понад 400 учнівських місць, вартість проєкту – понад 118 мільйонів гривень, термін реалізації – 2018-2021 рр.

Разом із жителями громади, навчальний заклад оглянули голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, голова обласної ради Григорій Недопад та народна депутатка України Ірина Констанкевич.

Це сучасний навчальний заклад з усім необхідним для якісного освітнього процесу. Для учнів облаштовані: сучасний спортивний та актова зали, велика та простора їдальня, облаштовані кабінети хімії, фізики та біології, прогулянкові павільйончики, спортивні майданчики та велике подвір’я тощо. Тут є все необхідне для навчання, спорту, харчування та відпочинку для дітей різної вікової категорії.

Для повноцінного навчання дітей з особливими потребами встановлений спеціальний ліфт та дотриманні усі вимоги створення безбар’єрного освітнього простору.

Як зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці Григорій Недопад, відкриття школи в селі Башлики – це щаслива і омріяна подія, яку дуже чекали у громаді.

«Знаю, як вболівали батьки за її будівництво, скільки спільних зусиль докладено для того, аби ця мрія здійснилася. Тепер трьом сотням школяриків більше не доведеться тіснитися у старих приміщеннях чи навчатися у дві зміни. Нова школа розрахована майже на 400 місць. Її загальна площа більше 7 тисяч квадратних метрів. Тут обладнані за останнім словом техніки навчальні класи, просторі спортивна та актова зали, їдальня з сучасним харчоблоком. Створено умови для учнів з особливими освітніми потребами.

Очікування нової школи у Башликах було значно довшим, аніж тривало її будівництво. Ще у 2015 році мені як голові районної ради місцеві мешканці озвучили нагальну потребу в новій школі. Вже наступного року обласна рада, яку тоді очолював Ігор Палиця, виділила кошти на проєктно-кошторисну документацію. А депутатка Верховної Ради Ірина Констанкевич зробила усе, аби було виділене державне фінансування на будівництво. І от сьогодні діти підуть в сучасні, просторі і яскраві класи. Над входом у нове приміщення гасло «Разом до знань, до успіхів, до звершень». І школа у Башликах – це свідчення цього твердження. Навчайте і навчайтеся тут з радістю та задоволенням», – йдеться у дописі.
Як ми писали, для завершення будівництва школи в селі Башлики Цуманської ТГ виділили ще 48 873,124 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Виборці Показати IP 18 Січня 2022 20:58
Голову тергромади хоч рідного привезли чи так, як в Лище до Президента, - Гусака замість Семенюка ?
Лучанка Показати IP 19 Січня 2022 07:08
А вода в підвалі?! Яке відкриття, коли є недоліки?!
ЗнайЮ Показати IP 19 Січня 2022 07:30
Цікаво що відкриття школи серед навчального року. Зазвичай у нас люблять такі події під 1 вересня підлаштовувати.
Катя Показати IP 19 Січня 2022 09:32
Приємна і позитивна подія! Молодці, щось хороше і добре зробили, як для дітей, так і для дорослих! Побільше би будували шкіл, дитячих садочків, поліклінік і ін. інфрастуктури, фабрики і заводи, тоді будуть жити села і міста та населені пункти. І на заробітки у інші країни люди їхати не будуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus