USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькому центрі для безхатченків не вистачає місць

8 Вересня 2016 19:00
У центрі для безхатченків у Луцьку, який отримується за кошти благодійників, лише 12 ліжкомісць. Зі слів його представників, щойно температура повітря становитиме нижче нуля, центр буде переповнений. А тому, на їхню думку, слід міській владі долучитися до створення додаткових ліжкомісць для цієї категорії населення.

Про це йшлося за круглим столом на тему «Соціальна підтримка та адаптація бездомних громадян» сьогодні, 8 вересня.

Так, начальник департаменту соціальної політики луцької міської ради Тетяна Книш розповіла, що працівники територіального центру соціального обслуговування постійно працюють над виявленням безхатченків. При центрі діє перукарня, банк вживаного одягу, є можливість харчуватись, пройти елементарні медичні процедури та перепочити.

«Протягом восьми останніх місяців у департаменті соціальної політики призначили соціальні виплати 64 особам з числа бездомних громадян», – розповідає Тетяна Книш.

Цього року до ініціативи допомогти безхатченкам долучилися луцькі патрульні. Так, представник управління патрульної поліції Луцька Дмитро Мокич запевнив, що поліцейські під час патрулювання будуть відшукувати безхатченків.
Наряд патрульних повинен буде відвезти особу без постійного місця проживання на медичний огляд в обласний протитуберкульозний диспансер, і лише після огляду лікарем - в тимчасовий притулок.

Ситуацію з безхатченками у Луцьку описав і представник Центру обліку бездомних осіб Волинського обласного благодійного фонду «Переображення» Андрій Стицун. З його слів, при Центрі діють кімнати на 12 ліжкомісць нічного перебування для тих, кому нікуди піти. Благодійник каже, що, як тільки температура повітря опускається нижче 0 градусів за Цельсієм, центр одразу починає заселяти людей.

«Однозначно, що 12 ліжкомісць це - мізерно мало аби прийняти усіх у зимовий період на добове проживання. Кімната розташування одна і туди приходять як чоловіки, так і жінки. Тому додаткове місце для розташування людей нам потрібно і бажано до початку опалювального сезону», – каже Анрій Стицун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
? Показати IP 8 Вересня 2016 20:36
Почнуть будувати хатинки як "луцький сирота" з галичини при живих родичах?
громада Показати IP 8 Вересня 2016 20:57
Наряд патрульних повинен буде відвезти особу без постійного місця проживання на медичний огляд в обласний протитуберкульозний диспансер, і лише після огляду лікарем - в тимчасовий притулок. Так, представник управління патрульної поліції Луцька Дмитро Мокич запевнив, що поліцейські під час патрулювання будуть відшукувати безхатченків. Брехня! Дмитро Мокич брехня! Перемоги 26 під мостом та у дворі, постійно бомжі, навіть поліція не хоче на такі виклики приїжати. якщо читатють це представники поліції, то нехай підскажуть як з ними звязатись, хочу щоб ті слова підтвердились. тоді і скажу що дійсно так.
Пропозиція Показати IP 8 Вересня 2016 22:16
Не секрт, що при кожній церкві та релігійній громаді Луцька є гуртожитки і готельчики. Проявляйте активніше своє милосердя брати і сстри до знедолених,
1111 Показати IP 8 Вересня 2016 23:00
на галицького біля бані є центр - хай там ночують!
стефко Показати IP 9 Вересня 2016 07:58
Скільки церков і молитовних будинків у місті! Нехай кожен відкриває якусь богадєльню і проявляє милосердя!!!!!! Гроші віруючі здають!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus