USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькраді не створили групу зі збереження історичного середовища

30 Березня 2016 13:59
Проект рішення про створення у місті Експертної робочої групи з питань розвитку і збереження історичного середовища не отримав підтримки депутатів.

Про це йшлося під час 5 сесії Луцької міської ради 30 березня.

Як повідомив автор проекту рішення «Про створення Експертної робочої групи з питань розвитку і збереження історичного середовища міста Луцька» Павло Данильчук, йдеться про створення фахової групи, адже виникає чимало питань до того, що відбувається на території Старого міста. Група, яку хочуть створити, зможе давати рекомендаційні висновки виконкому та міськраді щодо бачення розвитку історичного центру. Він наголосив, що створення такої групи не є перевищенням повноважень, тому що це лише дорадчий орган, до якого входитимуть представники громадськості.


Депутат Артем Запотоцький просив не підтримувати проект рішення, бо це, на його думку, порушуватиме статтю 41 Конституції України, статті 316 та 319 Цивільного кодексу та закон «Про охорону культурної спадщини». З його слів, це призведе до хаосу та порушення прав лучан.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук підтримав пропозицію зі створення дорадчого органу. Він зазначив, що Старе місто зараз спотворене та напівзруйноване, там ведеться невпорядкована забудова, а в окремих місцях просто на дорозі неприбране сміття. Він розповів, що противники проекту рішення аргументують свою позицію тим, буцімто, у місті вже існує орган зі збереження історико-культурної спадщини. Насправді ефективність роботи такого органу можна побачити, пройшовшись Старим містом.


Депутат Андрій Козюра зауважив, що у Старому місті існує декілька проблем: по-перше, ніхто не може там приватизувати земельну ділянку під своїм помешканням, що є проблемою на рівні закону. Інша проблема – те, що Старим містом займається комунальне підприємство обласного підпорядкування. До того ж, новостворений орган, з його слів, наділятиметься повноваженнями, які міськрада не може передавати. Оскільки документ має ознаки регуляторного акту, його варто було б спочатку оприлюднити та винести на обговорення.


Павло Данильчук відзначив, що експертна група є не контролюючим, а дорадчим органом, який контролюватиме міська рада. Він просив не звужувати питання лише до Старого міста, адже історичне середовище Луцька значно більше.

Проект рішення усе ж не отримав достатньої кількості голосів обранців міської громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ФЕ Показати IP 30 Березня 2016 14:10
Що? Не вдалося Данильчуку повноважень відхопити? Очолити ж сам, певно, хотів... експерт великий
бе Показати IP 30 Березня 2016 15:09
не можуть розділити "ділянки" впливу дорогоі земельки!
фефе Показати IP 30 Березня 2016 16:04
А козюра лапу на берег стиру що за кірхою і аж до річки вже наложив, там буде квартал з двох 9-поверхівок та вісім 5-поверхівок. Управління містобудування та охорони памяток вже дало добро. хай каналізаційні стоки біжать в стир. втрачається природнє історичне середовище. Всі мовчать і підраховують бариші. матвіїв, герасимюк, троневич, козюра, романюк, всі в долі. Давайте ще дозволим їм приватизовувати землю як вони про це кричать.
ВОВК Показати IP 30 Березня 2016 16:20
данильчук -лапоть іди дорогу мести біля ЦЕНТРАЛЬНОГО РИНКУ.
Гггг Показати IP 30 Березня 2016 23:24
Холопи прийшли до влади.. Іш*ки д*вбані так опустити людей до критичної межі бідності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus