USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У Луцьку – черги на медогляд школярів

18 Липня 2023 10:19
У Луцькій дитячій поліклініці, яка працює на вулиці Чорновола, – черги до окремих спеціалістів для проходження медогляду майбутніх першокласників.

Як розповіла Суспільному завідувачка педіатричного відділення Жанна Пахарчук, зараз навантаження на лікарів збільшилося майже вдвічі.

«Дуже велика черга до ортопеда. На кінець серпня вже записуємо. Хірургів є два. Невролог йде у відпустку. Ендокринолог у відпустці», – розповіла медична реєстраторка Олена Якубовська.
Зі слів завідувачки відділення, перед першим класом за направленням педіатра дітей оглядають стоматолог, хірург, ортопед, окуліст. Такий медогляд дійсний протягом року.

Усі пацієнти, за словами Жанни Пахарчук, потрапляють на прийом за попереднім записом.

Читати ще: «Собаки і коти щеплені, а дитині воно шкодить». Інтерв’ю з директоркою Луцької дитячої поліклініки

Лучанка Марія розповіла: у поліклініці проходить плановий обов’язковий медогляд з шестирічним сином Олександром, який цієї осені йде у перший клас. Каже: до лікарів з дитиною звернулася лише на початку липня, бо раніше не мала змоги через зайнятість на роботі.
«Записувалися давно, два тижні тому. Але сьогодні вже з самого ранку пройшли. Теж записалися до окуліста, нам на 28 липня, до ортопеда аж в серпні. Під кінець, якраз до вересня. Думаємо, швидко пройдемо», – сподівається Марія.

Як розповіла офтальмолог Юлія Суходольська, під час медоглядів у багатьох дітей виявляють проблеми із зором.
«Телефони, планшети – вони зіграли свою роль. Тому що дуже велике навантаження на очі, блиск, дуже дрібненькі деталі. Основне лікування – це мінімальне використання гаджетів», – додала вона.

Читати ще: «Починаємо медогляди майбутніх школярів із жовтня», – директорка луцької поліклініки

У середньому за день приймає 35-40 пацієнтів, каже ортопед Руслан Новак. З його слів, найчастіше перед першим класом у дітей виявляють порушення постави та стопи.
«Запис попередній, зазвичай відкритий на місяць наперед. Хто хоче – той може записатися», – зазначив лікар.

Як розповіла виконувачка обов'язків директора департаменту освіти Луцької міськради Орися Мушит, станом на 17 липня до першого класу в школи Луцької тергромади подали 1128 заяв. Загалом цієї осені очікують 3330 першокласників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus