USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - флешмоб за «Єдину Україну»

28 Березня 2014 16:58
Діти зі сходу та центру України спільно з волинянами взяли участь у флешмобі за «Єдину Україну».

Захід із актуальною для усіх патріотів назвою «Єдина Україна» за участю дітей із Херсонської, Миколаївської, Донецької та Волинської областей відбувся сьогодні, 28 березня, на Театральному майдані Луцька.

Так, зі слів голови ГО «Центр ефективної комунікації» Олени Ковальчук, у рамках проекту «Україна Єдина» громадські організації Луцька, зокрема «Центр ефективної комунікації», Студентська рада Волині, «Творимо добро» і «Сучасна Волинь» спільно із танцювальним колективом «Амелі» організували для дітей цікавий захід. Таким чином, дітей розділили на три групи, що символізували три пелюсточки квітки. Під час флешмобу вони дружно вигукували різні патріотичні слова, намагаючись продемонструвати усьому світу, що Україна - єдина.

Разом з тим, Студентська рада Волині підготувала проведення у фойє театру інтерактиву – малюємо карту «Україна разом». Це - колективна робота дітей з сходу, півдня та заходу країни. На ній діти намалювали мрії про те, якою повинна бути Україна у майбутньому. Ця робота слугуватиме перехідним атрибутом для українців, які приїздитимуть на Волинь ще.
«Діти, які приїхали до нас з інших регіонів України, сформували слово «Україна», аби довести, що усі ми спільно прагнемо, аби Україна була такою, як її намалювали на цій карті: єдиною, неподільно, вільною, квітучою та без війни», - каже Олена Ковальчук.

Нагадаємо, з 23 березня в Луцьк прибула делегація дітей з Миколаївської, Донецької та Херсонської областей на запрошення Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» та церкви «Царство Боже» в рамках проекту «Єдина Україна». Тож, 54 дитини весняні канікули проводять на Волині.

«Мені дуже подобається на заході України. Мене вразила щирість тутешніх людей. Вони вміють знайти з усіма спільну мова. Одразу після того, як ми сюди приїхали, познайомились з місцевими. Будемо тепер переписуватись. Я не хочу війни, тому я і поїхав сюди, подалі від того, що твориться у нас», - каже 14-річний Євген Георгієв, мешканець міста Миколаїв.
До розмови «підключається» й мешканець міста Олевськ, що на Житомирщині: «Волинь - хороший край. Дісйно, тут зовсім усе не так, як говорять по російських телеканалах. Люди тут товаристські й класні», - стверджує 16-річний Сергій Антонюк.

«Тут красиво й добре. Спочатку, як їхала сюди, думала, що на заході України мені не дуже сподобається. Але от тепер не хочеться їхати додому. Я познайомилась з новими подругами. Я давно розмовляла з друзями про війну, і ми не хочемо, щоб в нашій країні люди воювали між собою. Я хочу, щоб Україна була одним цілим і ніякої війни ніколи у нас не було», – додає 14-річна житомирянка Дарина Антонюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Детские садики Показати IP 28 Березня 2014 17:24
О нас забыли...
Анонім до Детские садики Показати IP 28 Березня 2014 18:07
коментар було видалено
Анонім до Детские садики Показати IP 28 Березня 2014 19:05
коментар було видалено
Читайте та пам'ятайт Показати IP 29 Березня 2014 00:36
Тарас Шевченко І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє http://dhost.info/newbabilon/poetry/poslanie.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus