USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку діти військових зможуть безплатно навчатися в приватній школі

3 Жовтня 2022 18:48
За даними Генштабу ЗСУ, станом на 1 вересня в Україні постраждали понад 2405 закладів освіти, з них 270 – повністю зруйновані. Це спричинило переповненість навчальних класів на початку навчального року в багатьох школах країни, особливо у західних та центральних областях, куди переїхало найбільше сімей з дітьми шкільного віку зі всієї України.

Психологи вважають, що однією з найбільш вразливих категорій учнів наразі є діти військовослужбовців, які перебувають на фронті. Постійні переживання за них негативно впливають на навчальний процес, через що знижується увага та страждає успішність таких учнів. Навантаження на вчителів також зростає, що суттєво знижує якість навчання.

Одним з варіантів розвʼязання проблеми є ефективний перерозподіл учнів поміж навчальних закладів, в тому числі приватних.

Допомогти залагодити складну ситуацію зголосилися у всеукраїнській мережі приватних загальноосвітніх шкіл України IT Step School. Тут виділили 15 мільйонів гривень на навчання дітей військовослужбовців. Мета проєкту – допомогти здобути якісну освіту дітям, батьки яких зараз боронять нашу державу на війні.

Читати ще: Понад тисяча дітей військових безкоштовно відпочили в Буковелі завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Пройти безплатне навчання й здобути якісну освіту за виділені кошти зможуть близько 130 дітей в 11 містах України, де представлені філії ліцензованої загальноосвітньої школи IT Step School. Це Київ, Луцьк, Рівне, Львів, Івано-Франківськ, Полтава, Житомир, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Одеса, Кременчук.

На сьогодні навчальна програма школи доступна в основному для учнів з 5-11 класів, але в чотирьох закладах мережі вже діє програма і для початкових класів. Учні, які візьмуть участь у безплатній програмі допомоги, отримають повний доступ до всіх занять та всіх навчальних матеріалів. Навчання відбуватиметься із поглибленим вивченням IT-спеціальностей, а також мов (крім англійської – китайської, іспанської, німецької, польської та французької на вибір).

Під час уроків у школі особливу увагу приділятимуть психологічному комфорту дитини. В кожній філії школи є надійне укриття, обладнане всім необхідним.

Читати ще: Діти волинських війсковослужбовців відпочили в Карпатах завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

«Під час війни ми не можемо залишитись осторонь і робимо все, що в наших силах, аби маленькі українці могли відвідувати якісні та безпечні очні заняття і здобувати якісну освіту, поки їхні батьки здобувають для нас мир, – каже доктор педагогічних наук, засновник IT Step School Дмитро Корчевський. – Ми є найбільшою мережею приватних шкіл в Україні, тож будемо раді бачити серед своїх учнів дітей наших воїнів».

Подати заявку на безплатне навчання можна за посиланням. Збір анкет триватиме до 17 жовтня включно, а початок навчання заплановано на 7 листопада цього року.

Проєкт передбачає навчання дітей військовослужбовців до кінця цього навчального року – червня 2023-го.

Фото Дмитра Муравського
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus