USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку добудують школу №13

30 Серпня 2017 08:29
У коридорах луцької школи №13 пахне свіжою фарбою. Ще тиждень – і шкільний дзвінок збере усіх дітлахів за парти. Тут знову завирує життя.

У школі здобуває освіту понад 500 дітей з цього району міста та із сусідніх сіл. Через аварійний корпус, що підлягає знесенню, навчання відбувається у дві зміни. Наразі виготовляють проектно-кошторисну документацію на добудову школи. Адже район розбудовується і розвивається, з кожним роком народжується все більше дітей.

Директор ЗОШ №13 Роман Ващук лише рік очолює навчальний заклад. Основний напрям, в якому працює амбітний директор, – модернізація навчального процесу. Тому й діяльність фонду розвитку навчального закладу «Добробут», що другий рік функціонує при школі, Роман Ващук оцінює позитивно, повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Такий фонд розвитку однозначно потрібний. Адже це додаткова база для розвитку школи. Спільно з фондом розвитку ми облаштували комп’ютерний клас: зробили натяжну стелю, закупили енергоощадні лампи на загальну суму 16 тисяч гривень. Придбали карти з історії України та всесвітньої історії, телевізор. Також закупили інструменти й технічні засоби в майстерню технологій. Тепер уроки стали не лише цікавими, а й корисними. Ми постійно спілкуємося з батьками, обдумуємо, як можна покращити навчальний процес. Результат співпраці з фондом розвитку є, і він очевидний», – констатує директор.
Юлія Віхрук, голова фонду розвитку ЗОШ №13, каже: функціонування такої організації при школі насамперед дає нові можливості для учнів. Так, торік у рамках програми «Сучасна освіта», яку втілює Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», в чотирьох школах міста, де вже діють фонди розвитку начальних закладів, відбувся конкурс «Учнівська обласна рада». Він дав учням можливість обговорювати проблеми області на рівні депутатів. Усі етапи роботи юних депутатів лягли в основу фільму, який пізніше надіслали на міжнародний конкурс «Дитятко». Ініціативність волинських дітей журі нагородило третім місцем. Двом школярам, один з яких – учень 13-ї школи Дмитро Романцов, випала нагода відвідати Францію та побувати у Раді Європи.

«На етапі створення фонду розвитку працівники Офісу розвитку кварталу постійно допомагали нам із оформленням документів, консультували, давали поради», – пригадує Юлія Віхрук.

Представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Юлія Савицька каже: щоб створити фонд розвитку навчального закладу, насамперед мають бути ініціативні батьки, які знають потреби закладу, де навчається їхня дитина.

«Фонд допомагає у створенні такої організації, дає стартовий грант, бере участь у співфінансуванні проектів, – розповідає пані Юлія. – Варто зауважити, що фонд розвитку школи чи дитсадка – це окрема самостійна організація, яку створюють батьки за своїм бажанням та ініціативою. Основна мета таких фондів – залучити додаткові кошти у навчальний заклад, щоби в майбутньому з батьків узагалі не збирати коштів. Але на це потрібні час та розуміння батьків, що фонди розвитку – шанс зробити нашу освіту сучаснішою».

Борис Смаль, депутат Луцької міської ради від фракції «УКРОП»: «ЗОШ №13 розташована в елітному районі міста, який активно розбудовується. Тому розв’язання питання з добудовою школи дуже важливе. За ініціативи та активного лобіювання батьків у 2017 році з бюджету міської ради виділили кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації. Оскільки у школі навчається багато дітей із сусідніх сіл, тривають переговори з Княгининівською сільською радою, щоб вони також долучилися до фінансування добудови навчального закладу. Рішення про виділення коштів на будівництво школи ухвалюватиме Луцька міська рада під час формування бюджету на 2018 рік».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus