USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку дозволили показ «забороненого» фільму

10 Грудня 2013 12:28
Скандальний фільм про розкіш резиденції Президента України «Межигір’я» показали учора, 9 грудня, й лучанам.

Показ фільму пройшов у рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays.ua

Під час заходу активістка руху «Стоп цензурі!» Наталка Соколенко припустила, що перегляду стрічки у інших містах України могла перешкоджати Служба Безпеки України. Не зважаючи на всі очікування, показ стрічки у Луцьку таки не зірвали.

«Показ цього фільму неодноразово зривали, от зараз ми і побачимо, наскільки увага влади прикута до подій на Майдані», - зіронізувала активістка.

Нагадаємо, у Львові під час показу вимкнули електроенергію, у Сімферополі – кинули у зал димову шашку, а у Донецьку розлили у залі отруту - рідкий нікотин.

«Налякали їжака голою д...! Я уже 30-й раз передивляюсь цей фільм. І, знаєте, мені не набридає»,- зауважила Наталка Соколенко.

Загалом, зі слів творців фільму, «Межигір’я» - це кіно про те, що саме відбувається у резиденції президента.

До речі, у Луцьку показали скорочений варіант – лише 20 хвилин, але цього вистачило, аби зрозуміти суть.

Альманах складається з 5 новел: «Межигір’я» (автор - Володимир Тихий), «Афганець» (автор - Дмитро Коновалов), «Школа» (автор - Сергій Андрушко), «Дім з химерами» (автор - Жанна Довгич), «У кутку» (автор - Дмитро Тяжлов).

Події, зображені в альманасі, розгортаються після вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації». За ухвалення закону впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти й експерти.

На думку творців фільму, «Відкритий доступ» – це хроніки становлення громадянського суспільства, але також історії з життя самих героїв. Вони живуть у різних регіонах України, їхні цінності та переконання різняться, вони не знайомі одне з одним, єдине, що їх об’єднує – активна громадянська позиція.

До слова, упродовж року «Відкритий доступ» показали у понад 20 містах України: Вінниці, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Ізюмі, Києві, Миколаєві, Одесі, Львові та Львівській області, Полтаві, Тернополі, Севастополі, Сімферополі, Кременчуці, Умані, Броварах, Феодосії, Харкові, Черкасах, Чернівцях, Рівному, Трускавці, Дрогобичі, Cумах, а також у Берліні.

«По суті людям усе набридло, вони хочуть змінити ті речі, що уже давно згнили. Зокрема, змінити владу», - висловив власну думку режисер стрічки Володимир Тихий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
НАЕЕЕЕЕМ Показати IP 10 Грудня 2013 12:47
А кіно де?
кіномеханік до НАЕЕЕЕЕМ Показати IP 10 Грудня 2013 13:05
у клюбі))) в суботу-неділю))) гарне індійське у 2-ох серіях)))
Розкатали губу до НАЕЕЕЕЕМ Показати IP 10 Грудня 2013 13:11
Ну це ж сайт з новинами, а не фільмотека, майте совість... Доречі, я чув, творці фільму просили не розміщувати стрічку в неті...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus