USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку дитині зробили складну операцію завдяки благодійникам з Німеччини

29 Жовтня 2016 15:01
Голова Німецького Фонду "Чорнобильська допомога" (місто Хільдесхайм, Німеччина) Ріта Лімрот з візитом перебувала на Волині. Ця благодійна організація протягом останніх років надає безкоштовну допомогу Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанню.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Днями пані Лімрот привезла нове сучасне медичне обладнання від відомих виробників, яке придбали в Німеччині завдяки зібраній Фондом гуманітарній допомозі. Це - нова медична апаратура (мікроскоп Optics Carrier M525 OH4/F20/CT20); операційний ендоскопічний нейрохірургічний набір фірми Karl Storz; хірургічний інструментарій (для ЛОР, мікрохірургічних та нейрохірургічних втручань); інший медичний інструментарій та обладнання (дерматоскоп, відсмоктувач,тонометри, крапельниці, помпи інфузійні, гіпс-бандажі,тощо).
Це медичне обладнання буде використовуватися у Волинській обласній дитячій клінічній лікарні для забезпечення спеціалізованої стаціонарної допомоги ІІІ рівня всім маленьким жителям Волині, дозволить розширити спектр хірургічних втручань при різних патологіях та покращить якість хірургічної допомоги всім хворим, які лікуються в закладі.

Генеральний директор закладу Сергій Ляшенко не приховує приємних емоцій: "Мікроскоп дуже хороший В західному регіоні України взагалі немає такого обладнання. Чимось схожим може похвалитися столиця. А в нас інструментарій для нейрооперацій не оновлювався з радянських часів".
Всього ж з початку співпраці заклад отримав понад мільйон євро благодійної допомоги з Німеччини.

"Перше знайомство відбулося 6 років тому, - пригадує Сергій Ляшенко. - Ми таємно вночі провели пані Ріту до нашого закладу і показали апарат УЗД 1989 року випуску, який в свій час подарувала дружина Шрьодера. Пані Ріта пообіцяла, що наступного дня в нас буде нова Toshiba". Так і було".

До слова, нещодавно привезену апаратуру вже спробували в роботі.

27 жовтня в лікарні зробили складну операцію на середньому вусі. Щоправда, оперував старший науковий співробітник дитячого відділення ДУ "Інститут отоларингології ім. проф. О.С.Коломійченка НАМН України Борис Миронюк. Наявність двох незалежних окулярів у мікроскопі та виведення зображення на монітор дозволяли хірургам бути активними учасниками під час оперативних втручань, а також вони долучилися до вивчення методик оперативних втручань за посередництвом монітора.
Пані Ріта Лімрот обіцяє допомогти нашим лікарям у плані підвищення кваліфікації та посприяти у стажуванні в клініці Ганновера. Про це вона заявила під час зустрічі з першим заступником голови обласної ради Олександром Пирожиком та керівником фракції УКРОП в облраді Вячеславом Рубльовим. Вона дуже тепло відгукується про волинських лікарів і сподівається, що з новим керівництвом у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні будуть нові підходи до співпраці.
"Для нас важливо, щоб обладання, яке ми постачаємо, працювало в лікарні для дітей, а не продавалось кудись інакше", - дуже дипломатично висловилась пані Ріта, натякаючи на проблеми з попереднім керівництвом закладу.

"Ми будемо міняти тих головних лікарів, які не займаються своїми функціями. Зараз започатковується нова генерація керівників, яких обирають колективи", - додав Вячеслав Рубльов.

Вячеслав Рубльов також передав пані Лімрот вітання від голови обласної ради Ігоря Палиці та вручив Подяку від нього. "Висловлюю Вам глибоку вдячність за багаторічну діяльність, спрямовану на зміцнення здоров’я маленьких волинян. Дякую за небайдуже ставлення до проблем українських дітей. Ваш приклад показовий для наших благодійників. Нехай ваша доброта і щедрість повернеться для Вас сторицею", - йдеться в Подяці від очільника головної представницької влади Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
віра Показати IP 29 Жовтня 2016 15:44
Супер!!! Велика подяка благодійникам!!!!!
Кхе Показати IP 29 Жовтня 2016 17:30
Не розумію я нашу країну хворі діти а допомога куди завгодно але не їм, декомунізація вулиці села і тд і тп а як обладнання в лікарню то благодійники з Німеччини. Просто шкода діток, нікого не шкода окрім дітей не заслуговує малеча на таку країну.
правда Показати IP 31 Жовтня 2016 12:20
МГ ..мг благодійниця ...Чому не написано хто профінансував дорогу і всі інші витрати повязані з доставкою...Дуже хитра пані!Їздить шукає хто буде займатись документами транспортуванням і т.д безкоштовно...і не в ГЕРМАНІЇ а в УКРАЇНІ !!! ВСя її діяльність спрямована на піар деяких осіб! Скільки людей допомагає просто і тихо....не піарячись цим...про них ніхто не пише чомусь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus