USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку – футзальний турнір серед шкільних дівочих команд: хто переміг. Фото

27 Квітня 2023 16:31
В обласному центрі Волині відбулися змагання з футзалу серед дівочих збірних шкіл Луцької громади. На майданчику ОДЮСШ зійшлися 12 команд, які впродовж кількох днів боролися за першість.

Організував змагання Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з департаментом освіти Луцької міської ради.

Згідно з регламентом, колективи поділили на чотири групи по три команди. За очними зустрічами переможці груп виходили в наступний етап, де грали пів фінали, фінал та матч за третє місце. Так, у протистоянні за кубок громади зійшлися луцькі ліцеї №11, №13, №22 та №24.

У підсумку третє місце зайняв ліцей №24, обігравши в матчі за бронзу команду ліцею №13. Срібло змагань здобув ліцей №22. А переможцем футзального турніру стала команда ліцею №11. Відзначимо, що в складах команд було чимало гравчинь, які мають досвід виступів на обласних та всеукраїнських чемпіонатах.
Як наголосила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, такі змагання проводять ще з 2018 року. Фонд підтримує всі спортивні федерації Луцька та Волині, зокрема й розвиток футзалу серед дівчат.

«Дівчата самі просять організувати для них такі турніри, а тренери радо погоджуються на участь. Для них це чудова можливість показати свої вміння на майданчику. Незважаючи на юний вік, футзалістки показують хороший рівень. Ми як організатори дуже раді, що до участі в змаганнях долучилося багато команд. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» продовжує підтримувати всі спортивні напрямки, адже спорт – це здоровий спосіб життя, гарно проведений час, рушій хорошої фізичної форми», – відзначила Катерина Шкльода.
Головний тренер єдиного професійного жіночого футзального клубу Луцька «Легіон-Університет» Дмитро Голоскоков відзначив достойний рівень підготовки команд до змагань та організацію. Додає: на майданчику в складі команд-фіналістів було чимало його вихованок, тому він із захопленням спостерігав за матчами.
Наставниця команди-переможниці ліцею №11 Тетяна Павлік розповідає, що успіху колективу сприяли старання дівчат та напрацьовані комбінації.

«Ми сьогодні перемогли, однак перемога не була легкою, бо суперники були майже одного рівня. Успіх здобули завдяки старанням дівчат. Але основним фактором стала постійна ігрова практика, адже частина команди займається футзалом уже кілька років. Тому дівчата мали напрацьовані схеми та комбінації», – поділилася враженнями тренерка.
Наприкінці організатори відзначили кращих гравчинь у складах команд. Ними стали Яна Ярмольська (ліцей №13), Олександра Сижук (ліцей №24), Юлія Мудрик (ліцей №11). Кращою футзалісткою всього турніру визнали ученицю ліцею №22 Анастасію Чернюк.
Учасники отримали пам’ятні медалі та кубки, а також спортивний інвентар для свого навчального закладу. Завершили змагання урочистим виконанням Державного Гімну України.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus