USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

У Луцьку госпіталізували 6 учнів з менінгококовою інфекцією

16 Квітня 2019 17:39
У квітні зареєстрували випадок менінгококової інфекції в учня першого курсу Луцького вищого професійного училища.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр, пише ВолиньPost.

Інформують, що епідеміологи провели розслідування вогнища менінгококової інфекції в навчальному закладі. Окрім того, здійснили бактеріологічні обстеження підлягаючих контактних за місцем навчання і проживання, організували консультативний огляд контаткних лікарями інфекціоністом та отоларингологом.

Всього обстежили понад 150 осіб, із них у 12 виявили збудник менінгококової інфекції. Шістьох госпіталізували до Волинської обласної інфекційної лікарні з локалізованими формами інфекції (з діагнозом назофарингіт).

Наразі всі хворі перебувають на стаціонарному лікуванні, а бактеріоносії лікуються амбулаторно. Більше того, організували протиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації вогнища менінгококової інфекції за місцем навчання та проживання учнів.

Довідково:

Менінгококова інфекція – гостре інфекційне антропонозне захворювання, яке спричиняється менінгококом (N. meningitidis).

Характеризується хвороба поліморфізмом клінічних симптомів:

– носійство;
– назофарингіт;
– генералізовані форми (гнійний менінгіт, менінгоенцефаліт і менінгококцемія)

Страшно, що передається ця хвороба повітряно-крапельним шляхом. Переважно зі слизом при чханні чи кашлі, під час розмови з хворим чи носієм хвороби, під час поцілунку. Зауважимо, що менінгокок у зовнішньому середовищі дуже не стійкий, тож передається при тривалому спілкуванні, здебільшого на відстані до півметра. Також більш небезпечний вірус у закритих приміщеннях.

Часто переносниками хвороби є абсолютно здорові люди, у яких не спостерігається жодних симптомів. Але разом з тим вони є небезпечними для інших!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 16 Квітня 2019 17:56
Жах. А що на черзі? Чума, холера, сибірська язва? Щорічна нормальна диспансеризація і якісні вакцини для повальної вакцинації- інакше вимремо ,як мамонти.
Ага Показати IP 17 Квітня 2019 12:12
нЄ-нЄ, Ви ШО? вакцини ж убивають імунітет, і взагалі це експерименти роблять тут ,масони мабуть чи всесвітня мафія, над українцями з тими вакцинами, а тому ніякої вакцинації, тільки природний імунітет, шапочки з фольги, феншуй, ну і всілякі тяньши )))
Анонімний паря) Показати IP 19 Квітня 2019 01:09
Коли інфекцію знайшли в 12 учнів питання чому Романюк не зробить карантин? адже цю інфекцію можуть підчепити і здорові діти які також вчаться в ЛВПУ 9 що він тягне ? перевірили тільки частину першого курсу чому не перевірити всіх учнів? Діти бояться ходити на навчання так як самі розуміють ризик захворювання. Діти відвідують занятть з ризиком підчепити ту заразу...
Анонім Показати IP 21 Квітня 2019 23:06
То тільки як кір був зимою, то кіпішу наробили. Що від кору немає таких наслідків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus