USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку готують документи для закупівлі нових тролейбусів

27 Лютого 2019 13:07
Депутати міськради затвердили угоду про передачу коштів позики між Міністерством фінансів, Міністерством інфраструктури та Луцькою міською радою, відповідно до якої обласний центр Волині отримає 4,360 мільйона євро на придбання 30 нових сучасних низькопідлогових тролейбусів. Позику Луцьк зможе повертати протягом близько 22 років.

Про це йшлося 27 лютого під час пленарного засідання 53-ї сесії Луцької міської ради.

Як зазначила директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, на придбання нових тролейбусів відповідно до проекту «Оновлення інфраструктури електротранспорту міста Луцька» буде спрямовано 4,360 мільйона євро.

Для того, аби міськрада змогла до кінця року оголосити тендер на закупівлю тролейбусів, на розгляд сесії винесли проект рішення про затвердження угоди про передачу коштів позики між Міністерством фінансів України, Міністерством інфраструктури України та Луцькою міською радою.

Відзначимо, що угоду було підписано 28 грудня 2018 року і згідно з нею Луцьк отримає позику в розмірі 4,360 мільйона євро на придбання 30 нових сучасних низькопідлогових тролейбусів, які мають замінити 30 наявних одиниць електротранспорту, в яких закінчився термін експлуатації. Термін дії договору, коли міськрада має повернути позику, становитиме не більше 22 років.

Оновлення наявного парку електротранспорту в Луцьку дозволить ефективно використовувати тролейбусну та маршрутну мережу, замінити автобуси з малою та середньою пасажиромісткістю, істотно розвантажити центральну частину міста, зокрема на 80% звільнити її від автобусів із двигунами внутрішнього згорання малої й середньої пасажиромісткості, замінивши їх на сучасний екологічний електротранспорт.

Депутати підтримали проект рішення, а контроль за його виконанням було покладено на першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада.

Оскільки угоду затверджено, департамент фінансів та бюджету зможе внести відповідні зміни до документації та розпочати підготовку до оголошення тендеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus